2024. május 16. - Mózes, Botond

Örülhet a K&H

Az elsőrendű "A" kategóriába emelte a K&H bank betéti osztályzatát szerdán a Moody's Investors Service.
2023. június 21. szerda 13:10 - HírExtra

A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Baa1"-ről egy fokozattal "A3"-ra javította a pénzintézet hosszú távú betétállomány-besorolását.
    
A cég ezzel egy időben pozitívról stabilra változtatta az osztályzat kilátását, és megerősítette a bank "Prime-2" rövid távú betéti minősítését.
    
Az osztályzatjavításhoz fűzött indoklásában a Moody's kiemelte, hogy felülvizsgált nemteljesítési veszteségráta-elemzési módszertana (Advanced Loss Given Failure, LGF) rendkívül alacsony betétesi LGF-mutatót jelez. Ennek alapján a a hitelminősítő a K&H hosszú távú betétállomány-minősítését az eddigi kettő helyett három fokozattal pozícionálja a bank jelenlegi "baa3" kiigazított alapszintű adósminőség-értékelése (Baseline Credit Assessment, BCA) fölé.
    
A Moody's hangsúlyozza azt is, hogy a K&H a belga anyabank, a KBC felé új adósságeszköz-kibocsátásokat eszközölt, annak érdekében, hogy eleget tegyen a szavatoló tőkére és a leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményeknek (MREL).
    
A hitelminősítő közölte: a K&H új betéti minősítésére érvényes stabil kilátás összhangban van a magyar államadósság-kötelezettségekre érvényben tartott "Baa2" szintű - befektetési ajánlású - osztályzat ugyancsak stabil kilátásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását