2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Az orbáni infláció után jön az újabb megszorító csomag"

A kormány a forint szándékos gyengítésével, a fogyasztási adók növelésével és a drága orosz gázzal az orbáni inflációba sodorta Magyarországot, mely gyakorlatilag egy megszorító csomag. Most pedig a jóléti kiadások csökkentésével újabb megszorító csomagot tervez bevezetni a kormány - írja az MSZP.
2023. július 12. szerda 08:05 - HírExtra

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke közleménye

"A kormány által szándékosan előidézett áremelkedést hívjuk orbáni inflációnak, ez pedig az átlagemberek életét teszi egyre nehezebbé. A nemrég bejelentett újabb megszorító csomag, csakúgy, mint a száguldó infláció, ismét a társadalom legszélesebb rétegeit fogja sújtani, hiszen az egészségügyi, családtámogatási, lakhatási támogatások, az oktatási és állami beruházási kiadások csökkentését tervezi a kormány. 

A kormány a helyreállítási tervben vállalta a közkiadások hatékonyságának javítását, Orbánék azonban a megszorításokért is az EU-t teszik felelőssé. Az unió valójában nem követeli a jóléti kiadások csökkentését, ez csak a kormányzat propagandájának az állítása.

Az MSZP szerint a kormány a költségcsökkentést ne az emberek kárára hajtsa végre, hanem a multik, az akkumulátorgyárak, a NER-es vállalkozások támogatásának csökkentésével és adóterheinek növelésével érje el. 

Az MSZP javasolja az álláskeresési támogatás három hónapról kilenc hónapra növelését, a minimálbér adómentessé tételét, a mediánbér adójóváírásának bevezetését, a szociális szervezetekkel való kommunikáció erősítését. 

A kormány fejezze be a nyílt hazudozást, vallja be, hogy újabb megszorításokra készül, ezekkel pedig ne a magyar embereket sújtsa!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását