2024. május 19. - Ivó, Milán

Szigetelőszalag ragadó felület nélkül? Lehetséges!

Ha szigetelésről van szó, akkor az egyik leghatékonyabb megoldást az ehhez készített szalag jelenti. Azonban ma már eltérő kialakításokkal találkozhatunk, amelyek jobbnál jobb szigetelést nyújtanak az egyes felületeken és kábeleken. Az egyik kulcskérdés, ha szigetelőszalagról van szó, hogy mégis mennyire ragad jól.
2023. szeptember 15. péntek 16:27 - HírExtra

Minőségi szigetelőszalagból nincs hiány

Nincs két egyforma szalag, pláne, ha megnézzük, hogy melyik hogyan működik, milyen anyagból készül. A szigetelő szalag kínálatot alaposan átnézhetjük például a Molker oldalán, ahol a legmodernebb termékeket is megtalálhatjuk. Ilyen például az önvulkanizáló szalag, aminek az az egyik legnagyobb előnye, hogy nem rendelkezik “ragadó” felülettel. De ez mégis hogyan lehet előny? Akkor hogyan tapad rá a kábelre vagy az adott felületre?

A tapadásuk az anyaguk összetételéből adódik, mivel nem tartalmaznak semmiféle felhordott ragasztóanyagot. Az önvulkanizáló szalag felületek, kábelek, vezetők és általános elektromos csatlakozások elektromos védelmét és szigetelését tudja ellátni egészen 69 kV-ig. Szinte minden egyes kábel szigetelésére használt gumival és műanyaggal kompatibilis. Ilyen például a butil, PVC, polietilén és neoprén is. A kopásállósága kiváló, teljesen korrózió- és nedvességálló, kiemelkedő stabilitást nyújt az összes felhasználási körülmény között.

A végső állapotát hőhatás, nyomás és más külső behatás nélkül eléri 24 óra elteltével. Üzemi hőmérséklete -40 fok és +90 fok között van. Mint látható, a legszélsőségesebb körülmények között is megbízható megoldást jelent, amit számtalan területen használnak napjainkban.

Hogyan kell alkalmazni?

Az első lépés az, hogy a felületnek, ahova felhordani szeretnénk az önvulkanizáló szalagot, tisztának és száraznak kell lennie. Mentes kell, hogy legyen minden por, zsír, olaj és kőolaj típusú oldószertől. Magát a szalagot az elválasztó fólia nélkül kell az adott terület köré tekerni. A felhelyezés során olyan erővel kell húzni, hogy az eredeti szélességének 60-70 százalékára kell elkeskenyednie. Fontos, hogy a felcsavarást próbáljuk 50% körüli átfedéssel megoldani.

A használata csak 0 fok felett lehetséges, maga az önvulkanizálódás 24 óra, amit 20 fok körüli hőmérséklet esetén éri el. Az állapot alakulása eltérő hőfokon változhat. Fontos, hogy nem egy ragasztószalagról beszélünk, így a védelmet az önvulkanizálódási tulajdonsága miatt éri el.

Hol használják ezt a szigetelőszalagot?

Egy igazán univerzális megoldásról beszélünk, aminek elsődleges alkalmazási területe a kábelek és vezeték burkolása, szigetelése. Ezenkívül még lyukak és szivárgások betömítésére is használható csövekben és tömlőkben. A repülőgépiparban is alkalmazzák, mivel nem gyúlékony, így meglévő tömítések javítására is tökéletes választás. Az önvulkanizáló szalag ideális megoldás a hétköznapokban és speciális körülmények között is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását