2024. május 20. - Bernát, Felícia

Három tipp a testalkathoz maradéktalanul passzoló estélyi sikeres kiválasztásához

Meg kell hagyni, az ember lánya nem vásárol minden második nap estélyit. Még az igazán elhivatott nívós alkalmakra járók sem valószínű, hogy túl gyakran találják szembe magukat ezzel a megoldandó helyzettel. Természetesen néhány egyszerű tippel a tarsolyban eredményesen pont tehető a beruházás végére, ami nemcsak a testet, a szemeket is kényezteti.
2023. szeptember 28. csütörtök 15:24 - HírExtra

1. Nem a divatguruk szava az elsődleges!

A gyönyörű estélyi ruhák között számtalan passzentos darab is felfedezhető, amik tényleg csodaszépek, ám amelyek nem állnak jól egyformán mindenkinek. Ebben nincsen semmi meglepő: igazság szerint nem létezik olyan ruhadarab a világon, ami mindenkin pontosan ugyanúgy mutat. Az egyéni kvalitások nagyban befolyásolják azt, hogy végül mik a befutó paraméterek.

Sokan csúsznak el azon a banánhéjon, hogy mindenáron a divathoz értők szavára akarnak adni, vagy mondjuk a szomszédra, legjobb barátra, vagy bárki másra, aki hiteles véleményvezérnek tűnik. Ám a saját ízlésnél nincsen jobb alap, nincsen jobb irány, nincs más, ami mérvadóbb lenne. Úgyhogy természetesen megéri követni a trend alakulását, nézegetni a legújabb divatcikkeket, viszont ha valami személy szerint nem jön be, nem az igazi, akkor azt semmiképpen sem célszerű erőltetni.

Például hiába áll jól sokaknak a hússzínű estélyi, ami kislányos hatást kelt, de ettől még igenis van, aki feketében érzi teljesnek magát. És ha ez így van, akkor ezekre a megérzésekre célszerű első körben hallgatni, minden más csak ezután következik.

2. A testalkat sokat számít, de nem minden!

Kár lenne letagadni a testalkat jelentőségét. Tulajdonképpen nincsen olyan ruhadarab, aminél ne lennének lényegesek a testi adottságok. Itt most nem feltétlenül csak arra gondolunk, hogy ki az, aki vékony, és ki az, aki teltebb, mert ez túlságosan leegyszerűsítené a kérdést. Annál is inkább, mert ezernyi árnyalata létezik mindegyik kategóriának. Van, akinek egy előnyösen passzentos estélyi akkor is jól áll, ha a jelenlegi divat szerint túlsúlyosnak mondható, míg előfordulhat, hogy egy-egy feszülős modell abszolút előnytelen választás annak, aki a köznyelv szerint karcsú.

Inkább arra érdemes figyelni, hogy homokóra, alma, vagy körte alkat-e a jellemzőbb, mert így a megfelelő ruha esését sokkal könnyebb behatárolni. Ezen kívül az idomok teltsége is mérvadó, valamint az, hogy ki mennyire kívánja kiemelni a bájait.

3. A maxi és a mini fazon is díjnyertes modell

Sokan tanakodnak azon, vajon a mini estélyi ruhák nem nevezhetőek túlságosan kihívónak? Nyilván ezt helyzete válogatja. A komoly dresszkóddal bíró rendezvényeken úgyis köztudottak az elvek, amikhez célszerű igazodni. Ám az, hogy melyik jobb, a maxi, vagy a mini, ilyen módon semmiképpen sem dönthető el. Egyénfüggő. Aki hosszú lábakkal büszkélkedik, és ezt az adottságát szeretné ízléses formában kihangsúlyozni, egy megfelelő harisnyával ezt ízlésesen megteheti. Mert alapvetően nem önmagában az estélyi hossza az, ami végül meghatározóvá válik, hanem az összkép, amit jelentős mértékben befolyásolhatnak a kiegészítők, kellékek, mint például cipő, harisnya, táska, ékszerek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását