2024. május 9. - Gergely

Milyen évfordulós ajándékot adjunk, ha teljesen tanácstalanok vagyunk?

Egy kapcsolat elején még általában telis-tele vagyunk ajándékötletekkel, hiszen a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Idővel azonban egyre több ajándékot kilövünk a különböző alkalmakkor, így ha nem akarjuk ismételni magunkat, egy kis kreativitásra is szükségünk lesz, hogy különlegessé tegyük az évfordulókat. De mégis mit csináljunk, ha semmi ötletünk nincs?
2024. február 20. kedd 18:13 - HírExtra

Természetesen dönthetünk a leggyakoribb évfordulós vagy házassági évfordulós ajándékok mellett: a legtöbben bonbonnal, virággal, egy vacsorával, ékszerekkel vagy egy parfümmel „ússzák” meg a dolgot. De ha mi szeretnénk egy kicsit elrugaszkodni ezektől a kliséktől, és megmutatni, hogy valóban ismerjük a kedvesünket, hogy figyelünk rá és törődünk vele, akkor olvassunk tovább! Az alábbi ötletek között biztos, hogy megtaláljuk az igazit.

Egy közös út

A fontosabb évfordulókat – általában a kerek számokat – illik méltóképpen megünnepelni, így az sem túlzás, ha elutazunk valahova néhány napra. Ha házassági évfordulós ajándékban gondolkodunk, akkor visszamehetünk például a nászutunk helyszínére, újraélni azokat a varázslatos pillanatokat. De az is szuper ötlet, ha finoman puhatolózunk a párunknál, hogy melyek a számára bakancslistás helyszínek, és azok közül célzunk meg egyet. 

Örökkarkötők

Ma már egyre népszerűbbek, de még közel sem számítanak klisés ajándéknak az örökkarkötők. Ezek olyan ékszerek, amelyeket nem kapoccsal rögzítünk, hanem szakemberek hegesztik ránk, így nem lehet őket levenni. Amellett, hogy egy szép ékszerrel gazdagodunk, a karkötő a kapcsolatunk örökkévalóságát is szimbolizálja, hiszen nem tudjuk levenni. Létezik ennél romantikusabb ajándék?

Támogatás egy hobbihoz

Tegyük fel, hogy a párunk előszeretettel fényképez – mi lenne, ha befizetnénk őt egy fotós tanfolyamra, vagy ha kisebb a költségvetésünk, akkor egy workshopra? Vagy ha énekelni szeret, de egyelőre nem lépett a tanulás útjára, keressünk neki egy megbízható énektanárt, akinél befizetjük néhány órára! Amennyiben előszeretettel főz, akkor egy főzőkurzus lesz az ideális meglepetés. A lényeg, hogy róla, a személyes fejlődéséről szóljon az ajándék.

Egy közös élmény

Az élményajándékok számos előnnyel bírnak a hagyományos, tárgyi meglepetésekhez képest. Az élmény olyasvalami, amire sokkal hosszabb időn át emlékszünk, ami nem elcsépelt, ami nem termel szemetet a bolygóra és amit együtt is átélhetünk, így elmélyítve a kapcsolatunkat. Ha tehát szeretnénk valamilyen kalandot közösen megélni, az évforduló remek lehetőséget ad erre! Menjünk el raftingolni, bungee jumpingozni, borkósoltózni, a kedvenc zenekarunk koncertjére, egy régóta vágyott színházi előadásra vagy akár egy csokikészítő workshopra! A lényeg, hogy olyasmit válasszunk, ami mindkettőnk számára örömet okoz. 

Készítsük el mi magunk!

Ma, amikor elárasztanak minket a tömegtermeléssel legyártott sablontermékek, a kézzel készített ajándékok a reneszánszukat élik. Higgyük el, ha olyasvalamivel lepjük meg a kedvesünket, amivel mi foglalkoztunk, amit hosszú időn át tökéletesítgettünk az ő kedvéért, az csak telitalálat lehet. Legyen az egy személyre szabott társasjáték, egy, a kedvenc színeivel díszített, általunk kreált kerámiaszobor vagy akár egy asztalos workshopon összeeszkábált bútor, biztosak lehetünk abban, hogy imádni fogja!

Egy hasznos ajándék

Ki mondta, hogy egy évfordulós vagy házassági évfordulós ajándék csak akkor lehet tökéletes, ha romantikus? Azt, hogy kinek mi számít tökéletesnek, számos dolog befolyásolhatja. Akadnak például olyanok, akik a praktikumot jobban értékelik, mint bármi mást, így ők biztosan örülni fognak, ha olyasmit veszünk nekik, amire valóban szükségük van. Ez lehet egy törölköző- vagy ágyneműszett, egy szőnyeg a hálószobába vagy bármi más, amire már régóta vágynak, de egyelőre nem jutottak el a vásárlásig. 

A lényeg, hogy figyeljünk az apró megjegyzésekre és az elejtett mondatokra, akkor nem lőhetünk mellé – és ez minden évben újra és újra igaz lesz az évfordulónk közeledtével!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását