2024. május 5. - Györgyi

Népszavazást egy kórházért

Népszavazást kezdeményez a gyöngyösi kórház működtetésének privatizációja ellen a Fidesz - jelentette be hétfőn Gyöngyösön a párt helyi önkormányzati frakciójának vezetője.
2007. február 19. hétfő 17:33 - Hírextra
"Elutasítja-e, hogy a Bugát Pál Kórház működtetése kikerüljön nem önkormányzati tulajdonban lévő társaság kezébe". Kellő számú aláírás összegyűjtése esetén erre a kérdésre kell válaszolniuk a gyöngyösieknek a helyi népszavazás keretében - közölte Tatár György. Erre azért van szükség, mert a 35 ezer lakosú település szocialista vezetésű önkormányzatának döntése szerint a város pályázatot ír ki a közhasznú társaságként működő egészségügyi intézmény üzemeltetésére - tette hozzá.

Tatár László emlékezetett arra: 2005-ben éppen a kórház működtetésének biztosítása érdekében hoztak létre kht.-t, amely az önkormányzat tulajdonában van.

Mára viszont kiderült, hogy 336 millió forintra hízott az intézmény kasszájának a hiánya, illetve a kormányzati megszorítások miatt a havi működtetés költsége 30 millió forinttal haladja meg a finanszírozás szintjét - szögezte le.

Ebben a helyzetben, a Fidesz szerint nem a működtetés privatizációja, hanem a nagyobb önkormányzati szerepvállalás a megoldás, illetve magántőke bevonása egyes célprojektek megvalósítására - fűzte hozzá. Ugyancsak kifogásolják - folytatta -, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat a pályázat ellenére mindössze egy befektetővel, a hatvani kórházat üzemeltető céggel számol.Vagyis a gyöngyösi kórház csupán a hatvani kft. egyik telephelyeként működne a jövőben - mondta Tatár László.

A településen 25.500 a választásra jogosultak száma. A helyi rendelet szerint a választópolgárok 25 százalékának aláírása esetén az önkormányzatnak kötelező kiírnia a helyi népszavazást - hangzott el a sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását