2024. május 3. - Tímea, Irma

Fényűző díszkivilágitás

Száz családi ház éves fogyasztásának megfelelő áramot igényel Budapest év végi, egy hónapig tartó ünnepi díszkivilágítása, amelynek jó részét szerdán este kapcsolja fel jelképesen Demszky Gábor főpolgármester, valamint az V., a VI. és a VIII. kerület polg
2007. november 26. hétfő 12:49 - Hírextra

Horváth Lajos, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. vezetője az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a díszvilágításhoz folyamatosan szerelik a fákra és a villanyoszlopokra az összesen több mint kétmillió izzóból álló fényfüzéreket, amelyek hosszúsága egészében mintegy kétszáz kilométer.

Az igazgató tájékoztatása szerint az idén újabb kerületekben, így a III.-ban és a XII.-ben is lesz ünnepi díszvilágítás. A legtöbb utcát és teret a fővárosi önkormányzat megrendelésére díszítik fel, de az idén az V. és a XXIII. kerület is jelentősen bővítette a díszvilágításba bevont közterületeket. A külső városrészekben fényfüzérek lesznek a XVII., a XX., a XXII. és a XXIII. kerületben is.

A fővároshoz hasonlóan, a XI. kerület is jó előre jelezte díszvilágítási tervét, így a kft. szinte már mindenhol kitelepítette a fényfüzéreket. Másutt rohamtempóban végezzük a fényfüzérek szerelését, hogy december 5-ig mindenhol felkapcsolhassák a díszvilágítást a helyi vezetők - mondta a cégvezető.

Horváth Lajos közölte azt is, hogy az összességében 200 millió forint körüli költséget igénylő díszvilágítás felét a főváros finanszírozza, a többit pedig a kerültek. Lesz olyan városrész, például a XIII. kerület, amely idén sem csatlakozott a díszvilágítási akcióhoz. A fényfüzérek január 7-ig, vízkeresztig díszítik majd a fővárosi utcákat, tereket - közölte az igazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását