2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szakképzés-szervezési társulások jöttek létre

Az új finanszírozási lehetőségek miatt a szakképző intézmények fenntartását csak úgy lehet megoldani, hogy több fenntartó összefog, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezért létrejött a Sajóvölgyi és a Zempléni Térségi Integrált Szakképző Központ (Tiszk) - mond
2008. január 7. hétfő 18:42 - Hírextra

A kormányprogram, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, illetve annak operatív programjai - a Társadalmi megújulás (TÁMOP), a Társadalmi infrastruktúra (TIOP) -, illetve az Államreform Bizottság által elfogadott szak- és felnőttképzési reformok alapján módosult a szakképzéssel összefüggő törvényi szabályozás - emlékeztetett Tóth Annamária.

Ez teremtette meg a lehetőséget az új típusú térségi integrált szakképző központok (TISZK) kialakítására, a jogszabályi változások ugyanis lehetővé teszik, hogy elválaszthatók legyenek egymástól az általános műveltséget megalapozó évfolyamok, valamint a szakképzési évfolyamok képzésének szervezési feladatai.

A Sajó mentén létrejövő Tiszk működtetésére megalakuló szakképzés-szervezési társulás tagjai a megyei önkormányzat mellett az edelényi önkormányzat, valamint Ózd önkormányzata egy-egy intézményével, míg a Zempléni Tiszk működtetésére megalakuló szakképzés-szervezési társulás tagjai a megyei önkormányzat mellett Encs, Sárospatak, Sátoraljaújhely és Szerencs önkormányzata egy-egy intézménnyel.

A társulások összességében 400 millió forint pályázati pénzre pályázhatnak, amelyet egyebek mellett szakképzésre fordíthatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását