2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nemzetközi építész ötletpályázat Győrött

Egy spanyol tervezőcsapat nyerte meg a győr-szigeti városrész északnyugati negyedének és a hozzá tartozó kekszgyár területének rehabilitálására kiírt Europan elnevezésű nemzetközi pályázatot.
2008. január 23. szerda 19:48 - Hírextra

Ezúttal első alkalommal került be Magyarországról vidéki helyszín a nemzetközi pályázati rendszerbe - mondta Gunther Zsolt győri építész, az Europan Magyarország képviselője szerdai sajtótájékoztatóján Győrött.

Tájékoztatása szerint a győztes pályázat legfőbb erénye, hogy a javarészt ma már üresen álló kekszgyári épületek értékesebbjeit javasolja megtartani és közösségi funkcióval ellátni. Ott lehetne kialakítani a negyed városközpontját - vélekedett Gunther Zsolt.

Megfogalmazása szerint a második díjat elnyert pályamunka fő jellegzetessége az innovativitás és a természetközelség. A harmadik díjat, azaz dicséretet nyert pályaművet pozitív provokációként minősítette a szakember, megítélése szerint e terv megvalósítására fél évszázad múlva talán lesz már esély.A második díjas pályaművet spanyol-olasz építészcsoport, a dicséretet nyert munkát pedig olasz építészcsapat kapta.

Gunther Zsolt fontosnak tartotta, hogy a nyertesek részt vegyenek a további tervezésben. Így lehet hosszabb távon fenntartani a Győr iránti érdeklődést az európai építészek körében - hangoztatta.
A győztes pályamunkákat 21 pályázat közül, több forduló során választotta ki a nemzetközi zsűri.

Révi Zsolt, a győri főépítész azt hangoztatta: az ötletpályázatnak a város a haszonélvezője. A városfejlesztési ötletek minden bizonnyal termékenyítőleg hatnak a további tervezés és a készülő integrált városfejlesztési stratégia számára - jegyezte meg.

A győztes pályamunka készítői 12 ezer eurós díjat kaptak központi forrásból - mondta újságírói kérdésre válaszolva Gunther Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását