2024. május 14. - Bonifác

Társaság hangolja össze a szakképzők munkáját

Társaság alakul a szakképző intézmények munkájának összehangolására Csongrád megyében, ez nyolc kistérség 34 iskoláját érinti, s csatlakozott a szerveződéshez az orosházi önkormányzat is - közölte Solymos László (MSZP) szegedi várospolitikai alpolgármeste
2008. február 11. hétfő 18:07 - Hírextra

Szeptembertől csak azok a szakképző intézmények juthatnak hazai és uniós fejlesztési forráshoz, amelyek Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) keretében működnek - mondta a régió legnagyobb iskolafenntartó önkormányzatának alpolgármestere.

Az önkormányzatok TISZK-et társulási formában is alakíthatnak, ám a megyében több alapítványi fenntartású középiskolai is működik, s a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz a képzésben, ezért a szervezet társasági formába alakul meg - mondta a politikus.

A harmincnégy intézményben csaknem húszezer nappali tagozatos diák tanul, s a huszonegy szakmacsoport mindegyikét oktatják. Az együttműködés célja, hogy a gazdasági igényekhez szorosabban illeszkedő képzések induljanak az intézményekben, hatékonyabb és a diákok számára átjárható szakképzési rendszer jöjjön létre a térségben - közölte Solymos László. Hozzátette: ennek érdekében már az előkészítésbe is bevonták a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát, mely a későbbiekben is együttműködő partnere lesz a szervezetnek.

Az alpolgármester elmondta, az előkészítő munka során jó együttműködés alakult ki a szegedi és a másik két nagy intézményfenntartó - a fideszes vezetésű megyei és hódmezővásárhelyi - önkormányzat között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását