2024. május 5. - Györgyi

Egyházművészeti programokkal kezdődik a fesztivál

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál egyházművészeti programokkal kezdődik a rendezvénysorozat első hétvégéjére eső húsvéti ünnepek miatt - mondta el Zombor Gábor polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.
2008. február 29. péntek 19:00 - Hírextra
Hozzátette: huszonharmadszor pezsdül meg a város a tavaszi fesztivál rendezvényeinek köszönhetően. A három hétig tartó fesztivál idején a képzőművészet, a zene, a tánc és a színház kedvelői kedvükre válogathatnak a programok közül, s a helyi művészek mellett világhírű együttesek és előadók fellépnek.

A polgármester beszámolt arról, hogy a március 17-én kezdődő és április 7-ig tartó rendezvénysorozat költségvetése 43 millió forint.

A Kecskeméten már hagyományosnak számító "fesztivál a fesztiválban" rendezvényei most sem maradnak el: megrendezik a Bohém ragtime és dzsesszfesztivált, a Thália szekerén programjait és a fiatalok kedvelt eseménysorozatát, a Kecskemét Fringe művészeti fesztivált is.

Zombor Gábor szerint különösen vonzónak ígérkezik a nyitóesemény, a New Yorkból érkező José Limón Dance Company fellépése. Az 1972-ben meghalt José Limón, a Mexikóból az Egyesült Államokba gyermekfejjel átkerült táncos-koreográfus által kifejlesztett tánctechnikát a több mint hatvan éve alapított társulat ápolja és őrzi.

Március 27-én, a színházi világnapon a Krétakör Színház Zsótér Sándor rendezésében Katona József Bánk bán című előadását mutatja be - tette hozzá a polgármester.

A zenei programok között szerepel a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar március 27-i koncertje a fiatal orosz zongoraművész, Elmar Gasanov közreműködésével. Április 1-jén a Muzsikás együttes Kodály-estjét hallgathatják meg az érdeklődők a Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását