2024. május 2. - Zsigmond

Gyújtogatás után nyomoznak

Szándékos gyújtogatás miatt indult nyomozás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaroffon szombaton hajnalban kigyulladt kertes családi ház ügyében - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
2008. március 2. vasárnap 15:21 - Hírextra

Az esetről a bejelentés március elsején 4 óra 15 perckor érkezett a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra - tette hozzá a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szabó Zita rendőr hadnagy közlése szerint az eddigi adatok alapján megállapítható, hogy szándékos gyújtogatásról van szó, és a rendőrség ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indított eljárást.

Botos Ernő, a kiégett ház tulajdonosa, a kunmadarasi cigány kisebbségi önkormányzat képviselője szombaton az MTI-nek arról számolt be, hogy házát felgyújtották, falára pedig gyalázkodó feliratokat festettek. Mint elmondta, szombat hajnali fél négykor zajt hallott, majd füstöt érzett, és az udvarra kilépve vette észre, hogy ég a családi házuk teteje. Hozzátette, a lakásban nem tartózkodott senki, mivel ő és felesége az ugyanazon az udvaron lévő nyári konyhában aludt.

A lángokat a tűzoltók fékezték meg, a családi ház azonban kiégett, a bútorok használhatatlanná váltak.
Az ügy kapcsán Kamarás Zsolt Tiszaroff polgármestere az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a faluban teljes békességben, példaértékű együttműködésben élnek a kisebbségekkel, és nem is volt semmilyen konfliktusuk, így a történtek - szerinte - nem magyarázhatók helyi ellentétekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását