2024. május 2. - Zsigmond

Többszázszoros különbség a legolcsóbb és a legdrágább szállás ára között

Nem volt hiány legekben a vasárnap zárult Utazás kiállításon: a legolcsóbb és a legdrágább napi "szállás, félpanzióval" vendéglátási forma árai között többszázszoros különbséget is lehetett felfedezni.
2008. március 3. hétfő 11:46 - Hírextra

A legolcsóbb szállás, félpanziós ellátással főleg a kisebb belföldi vidéki településekre, magánpanziókra jellemző - ha nem a Balaton partján találhatók. De igen alacsonyak ezek a tarifák a székelyföldi, erdélyi egyéni utak esetén is.

Nem a kínai, vietnami, mauritiusi vagy mexikói utak számítanak ma már a legdrágábbnak. Egy franciaországi ínyenctúra - oda-vissza utazással együtt négy nap Franciaországban, 754 ezer forintért - elég borsos árú, és ebben nincs benne az italfogyasztás, ami elég meglepő, hiszen a program egyik főszereplője a bor.

A fő attrakció, hogy tapasztalt gombászokkal és kutyáikkal szarvasgomba-vadászatra indulnak a résztvevők, majd a friss, saját készítésű gombát szórhatják illatosan gőzölgő omlettjükre. Igaz, mindezt egy híres magyar mesterszakács társaságában tehetik meg.

A katalán ízeket se mérik olcsón: 884 ezer forint (négy nap, oda-vissza úttal együtt) még akkor is igen magas ár, ha a szállás és az ebéd Michelin-csillagos helyeken történik. A bor itt sincs benne az árban.

Ehhez képest egy 12 napos dél-afrikai bortúra viszonylag olcsó a maga 884 ezer forintjával - "mellékesnek" számít, hogy csak repülőtéri illetékekre plusz 70 ezret, az egyágyas felárért 65 ezret kell fizetni, és félpanzióról van szó, az érkezés és az utazás napján csak reggeliről - úgyhogy az összeg valójában egymillió fejenként.

ATánciskola Rióban Südi Iringó táncművésszel, ami - ha valaki nem partnerrel indul szambázni és tangózni - fejenként ugyancsak egymillióra rúghat.

Hírességekkel utazni most nagy divat: egy 16 napos, egy Harley Davidson motorral a legendás 66-os úton Árpa Attilával együtt megtett 16 napos túra másfélmilliót kóstál látszólag, hiszen ez az ár nem tartalmazza az étkezéseket, a reptéri illetékeket, a benzint, a parkolási díjakat, a repülőtéri transzfert és a motor után fizetendő ezerdolláros letétet - igaz, ezt visszakapja a motorimádó utas. Tehát itt kétmilliós végösszeget lehet számolni a kalandos amerikai útra.

A Korda házaspárral töltött Las Vegas-i ötnapos pókerezés - amelyből az oda-vissza utazás egy-egy nap - félmillióról indul. Nincs benne félpanzió sem - ehhez képest "olcsónak" számít, főleg ha nyer a szerencséjét kipróbáló játékos, de erre nem nyújt garanciát az utazási iroda.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását