2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Elhanygolta kutyáit, bíróságon felel érte

Két kutyáját hagyta kikötve, illetve bezárva élelem és víz nélkül egy keszthelyi nő, aki ellen állatkínzás miatt emelt vádat a városi ügyészség. A nő tavaly májusban, azt követően kezdte elhanyagolni három és fél, illetve hatéves fajtiszta kutyájuk gondoz
2008. március 6. csütörtök 14:44 - Hírextra
Az asszony júniusban hosszú időre úgy utazott el, hogy az egyik kutyát az udvaron kétméteres lánccal egy fához kötötte, a másik ebet pedig egy ablaktalan helyiségbe zárta.

A két cane corso fajtájú kutya több mint 10 napig élelem és víz nélkül maradt. Az elhagyott állatokról az ORFK honlapjára érkezett bejelentés, de a kutyák addigra mintegy hatvan kilogrammos súlyuknak több mint a felét elveszítették, csontjaik kilátszottak, szemük, bőrük kiszáradt - áll a vádiratban.

Az ügyészség megítélése szerint az állatokkal szembeni szándékos mulasztás alkalmas volt arra, hogy mindkét kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

A tárgyaláson a vádirat felolvasása után a vádlott, aki az ellene folyó eljárás eddigi szakaszában nem fogadott és nem kért ügyvédet, kirendelt védő biztosítását igényelte.

Sinkó Vilmos bíró a megidézett tanúkat emiatt nem tudta kihallgatni, s így az állatkínzással vádolt nő ügyének tárgyalását májusra halasztotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását