2024. május 2. - Zsigmond

Újabb szexbotrány! Külügyér a sztriptízbárban

Elmozdította posztjáról Ilkka Kanerva finn külügyminisztert pártja, miután tarthatatlanná vált a helyzete amiatt a botrány miatt, amely egy erotikus táncosnőnek küldött sms-eiből kerekedett.
2008. április 1. kedd 16:23 - Hírextra
Jyrki Katainen pénzügyminiszter, a kormánykoalícióhoz tartozó Nemzeti Koalíciós Párt (KOK) elnöke a Verkkouutiset című internetes lapnak kedden úgy nyilatkozott: Kanerva nem maradhat a külügyminiszteri poszton, "miután nem élvezi azt a bizalmat és általános tiszteletet, amely lehetővé tenné munkája folytatását". A KOK még kedden bejelentette, hogy Alexander Stubb 40 éves európai parlamenti képviselőt jelöli Kanerva helyére. A pártelnök azt mondta, "nehéz szívvel" hozta meg döntését, miután Kanerva a barátja, és "külügyminiszteri teendőit példamutatóan látta el".

Kanerva épp három hete, egy brüsszeli külügyminiszteri tanácskozás szünetében ismerte be a finn sajtó tudósítóinak, hogy pajzán mobiltelefonos üzenetekkel ostromolt egy finn erotikus táncosnőt, bár korábban tagadta a telt idomú szőke hölgy erre vonatkozó lapnyilatkozatait. Az Egyesült Államokban élő, 29 éves Johanna Tukiainen elmondása szerint a 60 éves Kanerva 150-200 sms-t küldött neki, amióta január végén Lappföldön találkoztak.

A miniszter múlt héten bocsánatot kért a közvéleménytől; elismerte, hogy küldött néhány sms-t a sztriptíztáncosnőnek, de azt mondta, hogy "munkajellegű" üzenetekről volt szó. Pályafutását végül minden bizonnyal az pecsételte meg, hogy a Hymy című finn bulvárlap kedden közzétett 24-et a politikus kétségtelenül tolakodó üzeneteiből.

Bár szexuális közeledési kísérlettel felérő sms-eivel Kanerva vélhetően nem hágott át semmilyen törvényt, és régi partnere is elfogadta bocsánatkérését, ítélőképessége és hitele széles körben megkérdőjeleződött. Különösen amiatt, hogy a tisztes családapa, nem először téved ingoványos talajra; 2005-ben már sikerült felkeltenie a sajtó figyelmét fiatal topmodelleknek küldött üzeneteivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását