2024. május 2. - Zsigmond

Biróságon folytatódik a Csillagok háborúja

Új "Csillagok háborúja" kezdődött egy brit bíróságon azoknak a felszereléseknek a jogdíjairól, amelyeket George Lucas filmjének szereplői viseltek.
2008. április 23. szerda 09:35 - Hírextra
Az amerikai rendező meg akarja akadályozni, hogy egy szerény brit vállalkozó is árusíthasson olyan öltözékeket, amilyeneket Luke Skywalker és galaktikus hadseregének katonái hordtak.

Mesés üzletről van szó: a sorozat 1977-es beindulása óta 7, 8 milliárd eurót jövedelmezett. Ugyanakkor Andrew Ainsworth mérnök, aki tulajdonosa egy filmkellékeket árusító londoni üzletnek, és akit Lucas felkért arra, hogy tervezze meg a sci-fi hősök ruházatát, munkájáért annak idején "mindössze" 40 ezer eurónak megfelelő összeget kapott, valamint lehetőséget, hogy újabb szuperprodukcióknak dolgozhasson. A Nyolcadik utas: a Halál és folytatásai számára is ő tervezte meg a legemlékezetesebb szörnyeket - írta az El País című spanyol lap.

Három évvel ezelőtt Ainsworth előszedte a kellékek prototípusait és úgy döntött, hogy áruba bocsátja ezeket. A kereslet akkora volt, hogy elkezdett belőlük másolatokat készíteni, és darabjáért 2400 eurót kapott.

Lucas ügyvédei pert indítottak ellene egy Los Angeles-i bíróságon szerzői jogok megsértése és tisztességtelen verseny miatt. Lucas 2006-ban megnyerte a pert és a mérnökre 13 millió eurós bírságot is kiróttak. Tekintettel azonban arra, hogy Ainsworth Nagy-Britanniában él, még a londoni bíróságnak is állást kell az ügyben foglalnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását