2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szabadi Béla pere

2008. április 22-én került sor a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium volt politikai államtitkára, országgyűlési képviselő, a Ferencvárosi Torna Club volt elnökhelyettese, jelenleg I. rendű vádlott összegző felszólalására: Az utolsó szó jogánr
2008. április 24. csütörtök 10:59 - Hírextra

Ennek célja személye megsemmisítése és a Kisgazdapárt tönkretétele. Az eljárást évtizedekkel korábbi módszerekre alapozták. Koholt vádakra, hamis tanúkra, "felkészítésükre", megtörésére, megkínzására, kényszervallatásra. Az alkotmányt és a hatályos törvényeket durván és folyamatosan megsértették, Szabadira egyéni jogszolgáltatást alkalmaztak.

A kormány nem állította fel azt a vizsgálóbizottságot, amit a törvény számára előír, és ami azonnal megállapíthatta volna, hogy a volt államtitkár a kormányzati gyakorlatnak megfelelően és eredményesen látta el a munkáját. Olyan ügyekben is felléptek Dr. Szabadi Béla ellen, ami Orbán Viktor egyetértését is bírta (pl. kukoricaexport-rendelet, Fradi reklámszerződések stb.) Szabadi mentelmi jogát, ami megakadályozhatta volna a vele való leszámolást, folyamatosan megsértették. A tisztességes és pártatlan eljárás megsértését a politikus példákkal bizonyította. Boros Imre névre szóló feljelentést tett, rágalmazó tényállást közölt, minősített és Szabadi elítélését (!) indítványozta.

Mint legutóbb Kádár János a Nagy Imre perben.

Felszólalása után Szabadi annak teljes szövegét átadta a Fővárosi Ítélőtáblának A 110 oldalas, részletesen és alaposan dokumentált, izgalmas anyag árnyalt képet ad a már nyolcadik évébe lépett eljárásról.

Az írásos anyag a politikus honlapján olvasható: www.szabadibela.hu

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását