2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kállai nem várja meg, hogy az ügyek berepüljenek az ablakon

A szerb, a román és a szlovák kisebbségek helyzetéről tájékozódik ma kezdődő, kétnapos Békés megyei látogatása során a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa.
2008. május 27. kedd 09:25 - Hírextra

Kállai Ernő kedden Battonyán az Esélyek Háza munkatársaival folytat eszmecserét, majd megtekinti a helyi szerb és román általános iskolát és óvodát. A nap folyamán Gyulán, a Nicolae Balcescu Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban folytat beszélgetést az intézmény fenntartásáról, majd a helyi román kisebbség képviselőivel találkozik.

A Békés megyei körút másnapján Békéscsabán, a közigazgatási hivatalban a megyei helyzetről tájékozódik, majd ellátogat a helyi Szlovák Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumba.

Kállai Ernő végezetül Szarvason, a Tessedik Sámuel Főiskola Pedagógiai Karán egyebek mellett az anyanyelvi oktatásról és a kisebbségi kulturális autonómia fejlesztéséről tájékozódik.

Az ombudsman korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nem várja meg, míg az ügyek "berepülnek az ablakon", elébe megy az eseményeknek. Áprilistól olyan helyekre kíván ellátogatni, ahol koncentráltan vannak jelen a kisebbségi közösségek: meglátogatja a kisebbségi intézményeket, találkozik képviselőikkel, előadásokat, panaszfelvételeket tart.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását