2024. május 20. - Bernát, Felícia

Eladó a maradék Főgáz-részvény

A Fővárosi Gázművek Zrt. maradék 50 százalékos önkormányzati részvénycsomagjának tervezett értékesítéséről nyújt be helyszíni tájékoztatót Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a városvezetés kabinetülésére, amelyet ezúttal kedden tartanak - tudta
2008. június 9. hétfő 12:30 - Hírextra
A fővárosi képviselők hétfői tájékoztatása szerint az önkormányzat maradék Főgáz-részvényeinek eladását a városvezetés már tavaly kilátásba helyezte. Az önkormányzat hétéves finanszírozási tervében azonban 2014-ig 2,7-3 milliárd forint körüli osztalékbevétellel számol a cégtől évente. Tavaly egyébként a tervezett 2,7 milliárdnál 2 milliárd forinttal több osztalékot fizetett az adózott eredményét 5,4-ről 7,8 milliárd forintra növelő cég.

Az év elején megjelent hírek szerint a városvezetés 100-110 milliárd forint körüli bevételt szeretne a Főgáz többségi tulajdonrészének eladásából. A cég kisebbségi részvénycsomagját több mint tíz éve adta el a főváros két német cégnek. Egy felvásárlás után közülük ma már csak az RWE a cég tulajdonosa 49,83 százalékban. A fővárosnak 50 százalék plusz 1-1 A és B részvénye, a kistulajdonosoknak pedig 0,17 százaléknyi résztulajdona van.

A Főpolgármesteri Kabinet tagjai által a helyszínen megismerhető anyagot csak Hagyó Miklós jegyzi, miközben az MSZP-SZDSZ koalíciós szerződése szerint a cégügyekben Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettessel közösen jár el Hagyó Miklós. A téma tárgyalására nem kapott meghívást a Főgáz Zrt.-től sem az igazgatóság, sem a menedzsment képviselője - közölte Bakonyi Tibor vezérigazgató az MTI-vel. Nem hívták meg az önkormányzat gazdasági bizottságának szocialista elnökét sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását