2024. május 19. - Ivó, Milán

Nagyot durrant a második forduló

Szombaton került megrendezésre az XLsport K-3 Horfer Serleg Bajnokság második fordulója. Az aTEREM-ben megrendezett verseny felülmúlta az első forduló sikerét. Mind a versenyek színvonala, mind a nézők számának radikális növekedése azt mutatta, hogy a K-3
2008. június 11. szerda 07:03 - Hírextra
A versenyre benevezett a Kenpo France csapata is, és bár nem végződött sikerrel a szereplésük, sőt Christophe Gauthierot még orvosi kezelésre is szorult egy balsikerű akciót követően, ígéretet tettek, hogy a következő fordulón is részt vesznek, és a versenyről, a versenyzőkről, és a hangulatról csak szuper kezdetű mondatokat mondtak.

Nagyon jól szerepeltek a szlovák versenyzők is, két súlycsoportban is bejutottak a döntőbe. Rajtuk kívül a romániai csapat is nagyobb létszámot ígért a következő fordulóra. Romániából az aradi Metalbox Klubon kívül Temesvári versenyzők is jönnek, Alin Falcusan vezetésével.



A versenynek nagyon jót tett a nemzetközi mezőny, a nézők állva buzdították a sportolókat, igazi arénahangulat volt aTeremben.

Szinte hihetetlen, de Géczi Dániel, a H.M.T.A versenyzője, aki kiváló állóharcos, földharcban győzedelmeskedett, és ő is bekerült a döntőbe. Mórucz Sándor is hazavitte a serleget az első helyért Debrecenbe, de az igazán nagy meglepetést a Pitbull Team sportolója Finfera János okozta, aki óriási szívvel küzdött a mérkőzés elején több szabálytalan technikát bemutató Christophe Gauthierot ellen, több sikeresen bevitt láb és kéztechnika után, a már kicsit lelassult francia versenyző egy sikertelen technika miatt kificamította a vállát, és feladásra kényszerült. Veres Ádám szintén a Pitbull Team sikereit növelte, és ő is idő előtt feladásra kényszerítette ellenfelét.

A bajnokság pörgős és izgalmas superfightokkal színesedett.

Elsőnek Imre Zsolt és Szabó Csaba címmérkőzése hozta lázba a közönséget, melynek tétje a fight.hu bajnoki öv volt 85 kg-os súlycsoportban K-1 szabályrendszerben. A srácok mindegyik menetet végighajtották, majd a pontozóbírók döntése alapján a fight.hu bajnoka Szabó Csaba, a Twins versenyzője lett. Ezt követően az állkapocsműtétből lábadozó Felföldi Szabolcs okozott meglepetést, aki viszont állóharcban győzte le ellenfelét. Az MMA mérkőzésekhez szokott Felföldi 10 unciás kesztyűben K-3 szabályrendszerben mérkőzött, és kiütéssel győzte le ellenfelét. Az este legizgalmasabb és leghosszabb mérkőzése Jánosi László A Pitbull Team versenyzője, és Antal István, a Kunkli Team versenyzője között volt.



5x3 perc, majd hosszabbítás után döntöttek a pontozók, és Jánosi László nyerte meg a mérkőzést egyhangú pontozással.

A bajnokság utolsó mérkőzésén Zathureczky Zsolt MMA szabályrendszerben győzte le ellenfelét.
A bajnokságon tv felvétel készült, melyet a sport1 tv-ben láthatnak az érdeklődők, és az XLsport tv rovatban hamarosan a gála összes mérkőzését megtekinthetik.

A bajnokság második fordulójának résztvevői, kiemelve a győztesek:

65 kg
Sebők Balázs - Stabilitás
Butuc George - Arad Metalbox
Ciocarla Marius - Arad Metalbox
Mórucz Sándor - Wolfergym

72 kg
Bertók Csaba - Pitbull Team
Vikker Dániel - Bács Team
Hanza Cristian - Arad Metalbox
Cyril Bravais - Kenpo France
Micskó Sándor - Edőcs Klub
Buchinger Iván - Szlovák Kempo

76 kg
Szabó Jánosm - Szlovák Kempo
Kántor Tamás - Pitbull Team
Bac Andrei - Arad Metalbox
Géczi Dániel - H.M.T.A
Fülöp Dániel - Jász Kempo
Kiss Attila - Pitbull Team

84 kg
Taskó Rodrigó - Debrecen Wolfergym
Herbák István - Dunaharaszti Kempo
Fodor Zoltán - Debrecen Wolfergym
Finfera János - Pitbull Team
Teper Barnabás - Stabilitás
Panin Marius - Arad Metalbox
Ficsor Tamás - Complex Klub
Nagy Mátyás - Savoya Kempo
Christopha Gauthiérot - Kenpo France
Ban Bogdan - Arad Metalbox

93 kg
Mészáros Viktor - Öt elem
Végh Attila - Szlovák Kempo
Nehézsúly
Veres Ádám - Pitbull Team
Kiss Zoltán - Kunkli Team
Superfight
Felföldi Szabolcs vs. Tógyer Ferenc
Jánosi László vs. Antal István
Zathureczky Zsolt vs. Szabó István
Fight.hu címmérkőzés
Imre Zsolt vs. Szabó Csaba



A következő, és egyben az utolsó forduló melyre szabadon nevezhetnek a versenyzők augusztus 30-án lesz, melyre folyamatosan várjuk a nevezéseket a k3@xlsport.hu e-mail címen, vagy a 06/30 357-6495-ös telefonszámon.

A bajnokság utolsó fordulója szeptember 27-én Nyíregyházán kerül megrendezésre, erre a fordulóra nem lehet nevezni, a szervezők az első három fordulón részt vett versenyzők közül hívják meg a résztvevőket, akiknek így egy utolsó esélyük lesz a döntőbe kerülésre.
Forrás: XLsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását