2024. április 27. - Zita

Biztonságos lesz az olimpia

Az olimpia alatt Párizs lesz a legbiztonságosabb hely a világon - jelentette ki a francia belügyminiszter a Le Journal du Dimanche-nak adott nyilatkozatában.
2024. március 12. kedd 12:50 - HírExtra

Gérald Darmanin szavait az insidethegames.biz portál idézte, kiemelve, hogy a tárcavezető szerint az olimpiai játékok biztonsága továbbra is a legfontosabb prioritás a francia hatóságok számára. A belügyminiszter kitért arra, hogy a játékok előtt egymillió embert vetnek alá ellenőrzésnek, és 89 ezren már átestek a vizsgálaton.
    
Darmanin különösen fontosnak nevezte az ötkarikás játékok biztonságán őrködő csapat tagjainak átvilágítását, közlése szerint eddig kétszázötvenen akadtak fenn a rostán. Leszögezte, hogy csak a szigorú szűrőn átesett biztonsági emberek kaphatnak személyi belépőkártyát és működhetnek közre az olimpián.
    
A biztonsági műveletek részeként említette az egyének nyomon követését.
"Húszezer embert figyelnek a titkosszolgálatok. Nem mindegyikük tartózkodik Franciaországban" - magyarázta.
    
A lehetséges veszélyforrások közé sorolta a radikális iszlám híveit és a különböző szélsőséges csoportokat. Azt is megjegyezte, hogy a kiberfenyegetés "tovább növekszik, és ez lesz a holnap támadása".
    
Darmanin kijelentette, hogy a biztonsági erőfeszítések és a figyelem egyik fő fókusza továbbra is a Szajnán sorra kerülő megnyitóünnepség. A fenyegetések kockázatának enyhítése érdekében folyamatosan csökkentették a rendezvényen résztvevők számát.
    
Az olimpiák történetében először a ceremóniát stadionon kívül, szabadtéri helyszínen, a Szajnán tartják, ahol csaknem hat kilométeres szakaszt kell majd ellenőrizni. A folyóparton mintegy háromszázezer néző gyűlhet össze, szemben a kezdetben kalkulált hatszázezres, félmilliós tömeggel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását