2024. április 27. - Zita

Szépen menetel a legjobb magyar

Marozsán Fábián újabb bravúros győzelemmel bejutott a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
2024. január 17. szerda 13:01 - HírExtra

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító játékos - aki vasárnap a korábbi US Open-győztes Marin Cilicet búcsúztatta - szerdán a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolóval találkozott, pályafutása során először. A 25 éves argentin - a dél-amerikaiakra jellemzően - főként salakon érzi magát otthonosan, így nagy meglepetés, hogy eddigi két trófeájából egyet az eastbourne-i füvön szerzett tavaly. Az idei szezont azonban gyengén kezdte: a melbourne-i Grand Slam-versenyig nem nyert mérkőzést, ugyanis Hongkongban és Aucklandben is kikapott a nyitókörben.
    
A Melbourne Park 13-as pályáján rendezett összecsapás nyitószettjében két-két bréklabda hárításával jutottak el a rövidítésig, amelyben a 24 éves magyar volt stabilabb. A második játszma három brékkel indult, majd a Hajdúszoboszló SE sportolója alig hibázva 5:2-re elhúzott, és nemsokára már kétszettes előnyben volt. A harmadik felvonásra az ATP-rangsorban 21. ellenfél egyre inkább "elfogyott", háromszor is elbukta az adogatását, majd Marozsán könnyedén kiszerválta a meccset, amely 2 óra 1 percig tartott.
    
A 32 között egy még nehezebb ellenfél következik: a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz.
    
Marozsán edzője, Balázs György az M1 aktuális csatornának elmondta, tanítványa a diadal után először a szurkolóknak köszönte meg a támogatást, majd rögtön doppingtesztre ment.
    
"Még nem sokat tudtunk beszélni, de nagyon boldogok vagyunk. Egyikünk szerint sem ez volt az élete meccse, sajnos sokat hibázott, pedig nagyszerű edzéseken vagyunk túl. De ha valaki nem igazán jó játékkal tud nyerni a világranglista 21. helyezettje ellen, az nagy teljesítmény. Fejben végig erős volt, és nagyon akarta ezt a meccset" - közölte a tréner.
    
Balázs György a győzelem hátteréről elárulta, reggel már kimentek a teniszközpontba, de a keddi 40 fok után szakadt az eső, és lassan indult a program. A folytatásban viszont már Fritzre koncentrálnak, aki kicsit hasonló ellenfél lesz, mint Cerundolo.
   
 "Jobbkezes, kétkezes fonákot üt, meghúzza a labdákat, úgyhogy hasonló lehet a játék kinézete. Visszanézzük majd pár mérkőzését, emellett jóban vagyunk több játékossal is, akiktől szinték tudunk tájékozódni, például Ben Sheltonnal vagy Roberto Bautista Aguttal is szoktunk beszélgetni" - tette hozzá.
    
Marozsán a szövetség közösségi oldalán azzal kezdte, hogy fontos mérkőzésen van túl:
    
"Először nyertem Grand Slamen három szettben, kiemeltet vertem, és az ellenfelemnél jobban alkalmazkodtam a mai körülményekhez. Viszonylag sok bréklehetőséget nem tudtam kihasználni az első szettben, de megnyertem, ami mentálisan sokat számított a következő két játszmában, és egyre jobban játszottam. A nehéz decemberi felkészülés után egy győzelmet is simán aláírtam volna itt Melbourne-ben, de már kettőnél tartok" - jelentette ki, majd rátért a pénteki folytatásra:
    
"Vágyom arra, hogy Fritz ellen játsszak egy nagy pályán, ahol ő biztosan komfortosabban fogja magát érezni, de én szeretem ezeket a szituációkat, megpróbálok felnőni a feladathoz, és ha van esélyem, akkor nyerni" - fűzte hozzá.    
    
Eredmény:
    2. forduló (a 32 közé jutásért):
    -------------------------------
Marozsán Fábián-Francisco Cerundolo (argentin, 22.) 7:6 (7-5), 6:4, 6:2

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását