2024. május 20. - Bernát, Felícia

Magyar-francia kooperáció, megyei szinten

Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) és a 102 francia megyét tömörítő országos érdekképviseleti szerv, a Francia Megyék Gyűlése - közölte Ódor Ferenc, a MÖOSZ elnöke pénteken Miskolcon.
2008. július 4. péntek 13:51 - Hírextra
A két szervezet közötti együttműködési megállapodást kedden írták alá Párizsban, az Európai Unió francia elnökségének első napján - mondta sajtótájékoztatóján Ódor Ferenc.

Hozzátette: a megállapodás fő szempontjai közé tartozik a hasonló területi egységek közötti kapcsolatok megteremtése, ezen egységek szövetségi hálózatának létrehozása, valamint a tapasztalatcsere, az információ gyors áramoltatása, illetve a közös ügyek érdekében végzett lobbi-tevékenység.

A MÖOSZ elnöke arról is beszámolt, hogy a Francia Megyék Gyűlése a magyarországi egyezményen túl együttműködési megállapodást kötött a Lengyel Megyék Szövetségével is, amely lehetővé tette egy közös nyilatkozat megfogalmazását. A nyilatkozat alapgondolata megegyezik a francia EU-elnökség egyik prioritásával: "Európa polgárait közelebb hozni az unióhoz" - mutatott rá az elnök.

Ódor Ferenc a megbeszélések kapcsán azt is elmondta: döntés született arról, hogy mindhárom fél alapító tagként csatlakozik az Európai Középszintű Önkormányzatok Föderációjához, amelyet július 15-én a franciaországi Avignonban alapítanak meg. A szervezethez várhatóan 18 ország csatlakozik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását