2024. május 6. - Ivett, Frida

Zajtérkép év végére

Az év végére készül el az az intézkedési terv, amely a tavaly májusban elfogadott budapesti stratégiai zajtérképből adódó feladatokat rögzíti - közölte a főpolgármesteri hivatal környezetvédelmi ügyosztályvezető-helyettese hétfőn az MTI-vel.
2008. július 7. hétfő 18:14 - Hírextra
Molnár Zsolt elmondta, hogy a zajtérkép által feltárt konfliktusos területekkel kapcsolatban azok készítenek intézkedési javaslatot, akik hatáskörrel rendelkeznek a térségben.

Ezt majd közzéteszik, véleményeztetik, ha pedig indokolt, újraszámolják a lakossági érintettséget. Példaként említette, egy intézkedési tervben javaslatként szerepelhet az, hogy az olyan kritikus zónában, mint egy autópálya bevezető szakasza, létesüljön zajvédő fal.

Az intézkedési terv feltárja azokat a helyeket, ahol a legnagyobb zaj a legtöbb embert érinti. A szükséges intézkedéseket a kerületeknek, a fővárosnak vagy az állami hatóságoknak kell majd meghozniuk - tette hozzá.

A szakember leszögezte, hogy fejleményekről a stratégiai zajtérkép kapcsán csak az év végén tudnak majd beszámolni.

Lakos Imre (SZDSZ), a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának elnöke megerősítette, hogy az önkormányzat közgyűlése már egy éve elfogadta Budapest zajtérképét. Mint mondta, a bizottság érdeklődéssel várja az intézkedési tervet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását