2024. május 2. - Zsigmond

Tovább látható a Lélek és Test a Szépművészeti Múzeumban

Egy hónappal tovább, szeptember 21-ig látható a Szépművészeti Múzeumban a Lélek és Test - Kertésztől Mapplethorpe-ig, a fotográfia legnagyobb mestereinek szemével című tárlat - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2008. augusztus 22. péntek 13:40 - Hírextra
A kiállítás, amely a Szépművészeti Múzeum első fotótárlata, eredetileg augusztus végén zárt volna, de a kölcsönző múzeumok, a többi között a New York-i MoMA, a párizsi Pompidou Központ és a kölni Ludwig Múzeum engedélyt adtak, hogy a kiállított fotográfiák még egy hónapot Budapesten maradhassanak.

A múzeum tájékoztatása szerint a nagyszabású kiállítást eddig 50 ezren látták, és ezzel már most a leglátogatottabb hazai fotóművészeti tárlat lett. A kiállításon csaknem kilencven alkotó, egyebek mellett André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassai és Robert Capa több mint 220 műve tekinthető meg.

A tárlat hat tematikus egységben mutatja be a kiállított alkotásokat, de a látogatók átfogó képet kaphatnak a fotográfia történetéről is, ugyanis a kiállított legkorábbi fotó a 19. század végén, a legújabb pedig 2008-ban készült. A június 5-én nyílt tárlat világhírű fényképészek emberábrázolásain keresztül mutatja be a művészeti ág esztétikai és technikai fejlődését.

A fotográfiai témájú kiállítások közül eddig Magyarországon az Ernst Múzeumban rendezett (M)érték című tárlatra voltak a legtöbben kíváncsiak, azt 20 ezren látták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását