2024. május 7. - Gizella

Off-Road Show

Megnyílt az első magyarországi Off-Road Show a Papp László Budapest Sportarénában.A off-road járművek - mint a terepjárók, quadok, krossz- és triálmotorok - igen közkedveltek Magyarországon és nagyon sokan űzik - mintegy 3500-4000-en - az off-roadozást, a
2008. szeptember 5. péntek 14:10 - Hírextra
Egy off-roadosnak annál jobb, minél meredekebb, csúszósabb, mélyebb, vizesebb a domborzat.
A Sportarénában pénteken megnyílt kiállításon most először találkozhatnak az off-road szerelmesei. A háromnapos terepszemlén rendkívül széles autó- és motorkínálat látható. Terepjárók, krossz-, enduro- és triál-motorkerékpárok, quadok, akadályt nem ismerő teherautók kaptak helyet, de a leglátványosabbak a speciális igények alapján épített egyedi járművek.

A látogatók nem csak megtekinthetik ezeket a masinákat; aki akar, beülhet a vagány versenygépek vezetőülésébe is. A vállalkozókedvűek távirányítós krosszautó-vezetésben, illetve szimulátorokban tesztelhetik képességeiket, míg a gyermekeket játéksarok várja. Pénteken este nyolc óráig látogatható a show, míg szombaton délelőtt tíz és este nyolc óra között, vasárnap tíz és hat óra között látogatható.

A megnyitón Kondorosi Ferenc kormánybiztos elmondta: a kiállítás fontos része, hogy nyílt fórumot biztosít a természetvédők és az off-roados közösségek számára, ezáltal is bebizonyítva, hogy a környezet károsítása nélkül is lehet ezt a sportot űzni.

Papp László, a Magyar Terepjárós Egyesületek Szövetségének igazgatója hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy minél több olyan terület legyen, ahol bizonyos időszakokban szabadon és legálisan lehessen off-roadozni.

Magyarországon az off-road népszerű szabadidős tevékenység. Papp László szerint nem a gazdagok sportja, sőt ez a legolcsóbb technikai sport. Egy autó már egy-kétmillió forintból "összerakható", ugyanis a legtöbben maguk állítják össze saját igényeiknek megfelelően járgányukat.

A hobbi mellett népszerű sport is az off-road - van magyar női versenyző is, igaz csak egy, mert főként a férfiak sportja ez - és elmondható, hogy a magyarok eredményesek: legutóbb nagy sikert értek el a júliusi norvégiai triál-Eb-n: egy magyar páros, a többszörös magyar bajnok Molnár Zoltán és navigátora, Takács János a dobogó legfelső fokára állhatott fel a standard kategóriában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását