2024. május 12. - Pongrác

Felül kell vizsgálni a hajléktalanügyi programot

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet kedden a fővárosi önkormányzat 1999-es hajléktalanügyi programjának felülvizsgálatával, amire a jogi környezet megváltozása és az ellátásban megjelent új, civil szereplők miatt van szükség - nyilatkozta a városháza ko
2008. október 14. kedd 09:37 - Hírextra
Nyáry Krisztián az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzat idén összességében kétmilliárd forintot költ a hajléktalanok ellátására. E feladat teljesítéséhez az önkormányzat hosszú távú szerződéseket köt civil és egyházi szervezetekkel.

Az igazgató közölte, hogy egy februári szociológiai kutatás szerint egy átlagos téli éjszakán mintegy háromezer ember alszik fedél nélkül. Az éjszakai menedékhelyeken 1.800-an, egyéb hajléktalan szállókon pedig 2.800-an töltik az éjszakájukat.

A fővárosban 5.180 működő szálláshely van a hajléktalanok számára a téli hónapokban, de ez rugalmasan bővíthető - jegyezte meg. Hozzátette, hogy az önkormányzat hajléktalanokat ellátó szociális intézménye és a főváros által támogatott civil szervezetek megkezdték a felkészülést az idei téli időszakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 14. 11:54
2 milliárd Ft? És tele van a város utcán éő hajléktalanokkal! Már sok fiatal is ezt az életet választja,mert nem kell dolgozni! Inkább be kell gyüjteni az utcán élőket és a lebontás előtt álló házakba kell berakni.Ott ők végezzék el,a lakhatáshoz szükséges munkákat minimálbérért. Aki nem tud dolgozni,az lehet éjjeliőr,portás,ruhatáros....ott az épületben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását