2024. május 12. - Pongrác

Az SZDSZ tiltakozik az üzletek nyitvatartása ügyében

Meg kell akadályozni, hogy a kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésen megszavazzák a XIII. kerületi üzletek este 10 órától esedékes zárva tartását, mert ez jelentősen rontaná a kerületiek életminőségét - mondta Merker Dávid, az angyalföldi SZDSZ frak
2008. október 15. szerda 14:41 - Hírextra
Merker Dávid sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy "példátlan" a kezdeményezés, amelynek értelmében az üzleteket és vendéglátó-ipari egységeket este 10 óra után bezárnák. Az előterjesztés szövege szerint erre azért készül a kerület, mert a kereskedelmi egységekkel kapcsolatos lakossági panaszok nagy része a hangos zene, a köztéri alkoholfogyasztás és az egységeket elhagyó fiatalok hangoskodása miatt érkezik.

"Ez a kerület halott kerület lesz este 10 óra után, ha ezt a tervezetet elfogadják" - fogalmazott. Hozzátette: 10 óra után nem lesz értelme kimenni az utcára.Kifejtette, hogy az előterjesztés szerint hétköznap és vasárnap csak a benzinkutak és a melegkonyhás engedéllyel rendelkező üzletek tarthatnak nyitva este 10 óra után is. Pénteken és szombaton pedig az érintett üzletek éjfélig tarthatnak nyitva.

Szederkényi András (SZDSZ), a párt kerületi frakcióvezetője a gazdasági vonatkozásokról szólva elmondta, hogy az üzletek, amelyeket érint ez a tervezet, szinte mind kis üzletek. Álláspontja szerint, ha megszavazzák a javaslatot, akkor több száz munkahely kerül veszélybe és a kerület is elesik adóbevételei egy részétől. "Nem elfogadható" számukra az sem, hogy a vállalkozásokat így lehetetlenítsék el - közölte Szederkényi András.

Merker Dávid szerint az érintett szórakozóhelyek azért tartanak nyitva, mert igény van rájuk. Mint mondta: a kerületben most is tilos a közterületi alkohol fogyasztás, ezért nem új rendeletet kell hozni, amivel ennek gátat szabnak, hanem a meglévőket kellene betartatni.

Az előterjesztésről csütörtökön szavaz az MSZP-s többségű képviselő-testület, arról azonban az SZDSZ nem tud, hogy a jobboldali pártok támogatják-e a kezdeményezést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását