2024. május 16. - Mózes, Botond

Tavasszal ki kell nyitnia az új balatoni kikötőnek

Tavaszra meg kell nyitni a balatonszemesi vitorláskikötő mólóját a lakosság és az üdülővendégek előtt az illetékes építésügyi hatóság határozata értelmében - közölte a hatóság osztályvezetője az MTI-vel pénteken.
2008. november 14. péntek 13:53 - Hírextra
Holovics István elmondta, hogy döntésük értelmében a vitorláskikötőhöz vezető mólószárny előtt felépített elektromos kaput a tulajdonos Balatoni Hajózási Zrt.-nek legkésőbb 2009 március végéig át kell helyeznie. A tervek szerint a társaság a vitorlások védelmét egy a mólón végigfutó, hosszanti irányban kiépített kerítéssel fogja védeni a jövőben.

Lain Ferenc a Balatoni Hajózási Zrt. műszaki igazgatója az MTI megkeresésére elmondta: az önkormányzati tulajdonban lévő cég a december 8-án esedékes közgyűlésén tárgyalja majd az ügyet. A település és a hajózási társaság szerint az elfogadható megoldás az lesz, hogy a mólót egy új kerítéssel hosszában kettéosztják, a jelenlegi kaput pedig áthelyezik.

Ehhez a megoldáshoz a nyolc kisebb mólóvéghez további beléptető kapukat kell majd építeni, ami összességében 5-7 millió forintos kiadást jelent a társaságnak.A balatonszemesiek idén nyáron tüntetést szerveztek kikötőjük keleti mólójának lezárása miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását