2024. május 19. - Ivó, Milán

Valami nem stimmel Thaiföldön

Gránát robbant szombaton este Bangkokban, a thaiföldi miniszterelnöki hivatalnál, és több tucat kormányellenes tüntetőt megsebesített - közölte a tüntetők szóvivője. A gránát egy tribün közelében robbant fel, amelyet a tüntetők emeltek a kormányzati közpo
2008. november 30. vasárnap 07:02 - Hírextra
A merénylőről egyelőre semmit sem tudni. Az épületet a Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) nevű ellenzéki pártszövetség augusztus óta elfoglalva tartja.

A merénylet sérültjeit kórházba szállították.

Óvatosságra inti azokat a magyar utasokat a külügyminisztérium, akik Thaiföldre készülnek, illetve jelenleg is ott vannak - mondta a Független Hírügynökségnek Szelestey Lajos szombaton. A külügyi tárca szóvivője szerint jelenleg ugyan nem veszélyes a turisták számára az ázsiai ország, azonban jövő hét kedden a bíróság várhatóan hatályon kívül helyezi a thai kormánypártot és alig titkoltan a hadsereg egyes tisztjei puccsot készítenek elő.

A szóvivő azt is elmondta: Mindezek miatt az Egyesült Államok és Nagy-Britannia Külügyminisztériuma már nem javasolja a thaiföldi utazást. A Magyar Külügyminisztérium egyelőre csak arra hívja fel a figyelmet, hogy a hazai turisták kerüljék Thaiföld 3 déli tartományát és a Kambodzsai határt, ahol mindennaposak a lövöldözések és a gyilkosságok.
Több ezer turista rekedt a bangkoki repülőtérenA galéria megtekintéséhez kattintson ide

A helyzetet nehezíti, hogy Bangkok 2 nagy repterét a héten elfoglalták a kormánypárt ellen tüntetők, azért körülbelül 100 ezer külföldi rekedt az ázsiai országban - mondta Szelestey Lajos. Bár a fővárostól 170 kilométerre megnyitottak egy katonai repteret, de innen egyelőre csak ázsiai légitársaságok szállhatnak fel, európaiak nem. Hozzátette: jelenleg az üdülőövezetekbe zavartalanul érkeznek és innen zavartalanul szállnak fel repülőgépek, azonban a várható államcsíny miatt ez változhat. Épp ezért ajánlják, hogy az utazni szándékozók mindenképp vegyék fel a kapcsolatot saját légitársaságukkal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását