2024. május 19. - Ivó, Milán

Az ellenzék most Miskolcon mondatná le a polgármestert

A Fidesz és a KDNP miskolci elnöksége felszólította Káli Sándor (MSZP) miskolci polgármestert, hogy azonnali hatállyal mondjon le pozíciójáról, miután a vasárnap megtartott miskolctapolcai véleménynyilvánító népszavazáson az ott élők többsége a Miskolctól
2008. december 8. hétfő 10:01 - Hírextra
Szomorú, hogy a városvezetés sikertelen Tapolca politikája miatt az elkeseredett tapolcai polgárok a Miskolctól való elszakadás mellett döntöttek, Miskolc és mi miskolciak szegényebbek lettünk, hiszen idegenforgalmi zászlóshajónkat, a város egyik ékkövét veszítettük el - fogalmazott a két párt városi elnöksége nevében Szinay Attila (Fidesz) és Garamvölgyi Attzila (KDNP).

"Óriási felelősség terheli a szocialista városvezetést, azon belül pedig Káli Sándor polgármestert, akinek személyes felelőssége a tapolcai strand kudarccal végződő felelőtlen hasznosítási kísérlete" - írták, megjegyezve: sajnálatos, hogy a város számára ebben a szomorú formában kellett bebizonyosodnia, hogy nem lehet a helyi polgárok véleményét éveken keresztül cinikusan lesöpörni az asztalról.

"Nem lehet büntetlenül hazudni és ígérgetni jövőbeli fejlesztésekről és beruházásokról, nem lehet visszaélni a megszerzett hatalommal", erről mondtak egyértelműen és nagyon határozottan véleményt a miskolctapolcai polgárok, amikor a népfelség elvének érvényt szereztek.

Ebben a helyzetben nem tehet mást egy felelősen gondolkodó polgármester, minthogy visszaadja a mandátumát - tették hozzá.Miskolctapolcán a vasárnapi népszavazáson az ott élők többsége a Miskolctól való elszakadásra voksolt. A választási névjegyzékben szereplő 2.467 lakos közül 1432-en szavaztak, ebből 1426 volt érvényes, 835-en az elszakadásra, 591-en a maradásra voksoltak.

A népszavazási íven egyébként egy kérdés szerepelt: "Egyetért-e ön azzal, hogy Miskolctapolca új községként leváljonMiskolc városáról".A miskolci közgyűlésben helyet foglaló pártok képviselői korábban egyöntetűen azt hangoztatták: nem támogatják a leválást.

A főleg európai hírű barlang-termálfürdőjéről nevezetes üdülőövezet népszavazást kezdeményező lakói ugyanakkor azzal érveltek: Miskolc nem tett meg mindent a városhoz tartozó Tapolca fejlődéséért.

Miskolctapolca egyébként az írásos emlékek szerint már 1210 óta a borsodi megyeszékhely része.Az előírt jogi eljárás lefolytatása után legkorábban 2010 őszétől, a várhatóan akkor megtartandó helyhatósági választást követően lehet önálló a község.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását