2024. május 6. - Ivett, Frida

Mozogj a munkahelyen

Boldogabbak, nyugodtabbak és jobban dolgoznak azok, akik végezhetnek valamilyen testmozgást munkahelyükön - derül ki egy friss felmérésből.
2008. december 18. csütörtök 19:51 - Hírextra
A bristoli egyetem kutatása, amelyben kétszázan vettek részt, azt vizsgálta, hogy milyen hatással van az emberekre, ha a munkahelyükön sportolhatnak egy edzőteremben, vagy valamilyen testmozgást végezhetnek. A résztvevőknek kedvükről és a munkához való hozzáállásukról kellett nyilatkozni két alkalommal: sportolás után, illetve amikor nem végeztek testmozgást.

A megállapítások szerint a munkahelyi testmozgás javítja a koncentrációt és a problémamegoldást, nyugodtabbá tesz, valamint energiával tölti el a dolgozókat.

Szakértők azt remélik, hogy a megállapítások hatására egyre több cégnél alakítanak ki edzőtermet, bár a Sunday Times legutóbbi, a világ legjobb munkahelyeit összegző listájának első száz helyezettje közül mintegy ötvennél rendelkeztek ezzel.

Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy sokan nem mernek szünetet tartani napközben, hogy sportoljanak, mert attól tartanak, hogy kollégáik és főnökeik rossz szemmel nézik, ha elhagyják asztalukat.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását