2024. május 2. - Zsigmond

Hajnali vendég

Tavaly történt, karácsonykor. Akkoriban már együtt éltem a barátnőmmel, de még nem túl régen: ő még főiskolára járt, és rendszeresen hazalátogatott a szüleihez. Én nem, sajnos egy szomorú balesetben hamar elvesztettem őket.
2008. december 25. csütörtök 16:06 - Sz.
Ezért is örültem nagyon, hogy van valaki, akivel megoszthatom az életem – még akkor is, ha nem tudott minden percet velem tölteni. Ha valaki, én tudtam, mennyire fontosak a szülők, emiatt sosem zúgolódtam.

Csak hát úgy alakult, hogy ő hazament karácsonykor – én viszont a munkám miatt nem tudtam. Nem állítom, hogy örültem, de elfogadtam a helyzetet: így alakult, az ünnepeket nem tudjuk együtt tölteni. Ő legalább majd jól érzi magát a szüleivel, aztán majd csak visszajön – gondoltam. Azért (biztos, ami biztos) vettem egy kis fát, fel is díszítettem, és beraktam alá az ajándékait – legalább ennyit meg akartam őrizni az ünnep hangulatából.

Szenteste sokáig fent voltam: filmeket néztem, hozattam magamnak halászlevet, igyekeztem nem rosszul érezni magamat. Nagyjából sikerült is, bár nagyon hiányzott a kedvesem. Elég későn feküdtem le, és sokáig aludtam – különleges szabadságnak fogtam fel a lehetőséget.

Tudni kell a történet megértéséhez, hogy elég mélyen alszom, nem könnyű engem felébreszteni. Hajnaltájt félálomban ugyan mintha hallottam volna valami motozást (vagy csak utólag magyarázom a bizonyítványom), de nem ébredtem fel rá. Javában délelőtt volt, mire feltápászkodtam.



A lakásomnak három szobája (inkább egy és két fél, ha őszinte akarok lenni) van: a nappali, az ebből nyíló hálószoba, és egy harmadik – vendégszoba vagy dolgozószoba, mikor mire használtam. Mikor kibotorkáltam a nappaliba, különös dolgot vettem észre: több ajándék volt a fa alatt, mint este. Ismeretlen csomagok. Nekem.

Nem nehéz persze kitalálni, mi történt: a kedvesem kora hajnalban visszautazott hozzám, hogy meglepjen. Sikerült neki. Amíg a váratlan eseménytől teljesen ledöbbenve álltam a nappali közepén, bejött a másik szobából, odalépett hozzám, átölelt, és boldog karácsonyt kívánt.

Megvolt. De idén már másképp szervezkedtem: akármilyen öröm is volt, hogy eljött, úgy gondoltam, mindenkinek egyszerűbb, ha nálunk ünneplünk. Szerencsére a szülei is beleegyeztek, így semmi akadálya egy még szebb karácsonynak – teljesen együtt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását