2024. május 3. - Tímea, Irma

Szakács marad

Jóllehet Barack Obama a változás jelszavával nyerte el az amerikai elnökséget, a Fehér Ház konyháján nem lesz tisztogatás, a főszakács a helyén marad. Az Obama családra, akárcsak eddig a Bush házaspárra a Fülöp-szigeteki származású Cristeta Comerford fog
2009. január 9. péntek 20:30 - Hírextra
A január 20-án hivatalba lépő elnök és felesége, Michelle úgy döntött, nem cseréli le a főszakácsot, aki 2005 óta tölti be ezt a tisztet.

Több washingtoni "szakértő" - mások mellett Ruth Reichl, a híres Gourmet magazin főszerkesztője, valamint Alice Waters és Danny Meyer étteremtulajdonos - azonban úgy gondolja, hogy 3 év után ideje lenne új főszakácsot keresni. Levelet is intéztek ez ügyben Obamának, tanácsokat adva, milyen szakács javallott.

Reichl például kifejtette, olyan emberre van szükség, aki helyi ételeket készít, előnyben részesíti a természetes alapanyagokat és részben a Fehér Ház kertjéből szerzi be az ételek összetevőit.

Az Obama párt valószínűleg meggyőzte, hogy a jelenlegi first lady, Laura Bush nagyon dicsérte a főszakácsot. A kétgyerekes Obamáék talán azért is döntöttek megtartása mellett, mert Comerford maga is anya. A Bush-féle Fehér Ház az utóbbi években nem egyszer méltatta a szakács főzési tudományát, az elnöki hivatal egyszer úgy nyilatkozott, hogy Comerford "eredeti ételeket készít amerikai ízléssel".

Ruth Reichl, a Gourmet magazin vezetője kifejezte reményét, hogy akárki is lesz a konyha új vezetője, Obamáék népszerűsíteni fogják majd az egészséges étkezési szokásokat. Szerinte a Fehér Házból nagy hatást lehetne gyakorolni az egészséges, tápláló étkezés érdekében az amerikai társadalom jelenlegi elhízási válsága közepette.

Comerford 23 évesen utazott az Egyesült Államokba, a Fülöp-szigeteki Egyetemen szerzett diplomát ételkészítési technikából, később klasszikus francia konyhaművészetet tanult, majd Ausztriában és washingtoni szállodákban szerzett gyakorlatot.

Elődje a főszakácsi poszton Walter Scheib volt, akit még az előző first lady, Hillary Clinton vett fel. Laura Bush azért vált meg tőle, mert - mint Scheib fogalmazott - "képtelen volt megfelelni a first lady stíluskövetelményeinek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását