2024. május 2. - Zsigmond

Saját képeinek hamisítványaiból nyílt tárlatott nyitott meg egy festő

Hamisított képeivel szembesült egy neves indiai festőművész a saját kiállításán, amelyet maga nyitott meg.A 86 éves Syed Haider Raza Franciaországban él, de most Indiában nyílt tárlat műveiből. Igencsak elképedt, amikor szembesült egy olyan művével, amely
2009. január 20. kedd 12:50 - Hírextra
Aztán még eggyel, és még eggyel... Összesen 30 olyan festményt talált, amelyhez semmi köze, azon kívül, hogy rájuk hamisították aláírását.A művész - akinek festményeit a világ vezető galériáiban sokszor rekordáron vásárolják - igen dühös lett és nem sokkal azután, hogy megnyitotta, be is záratta kiállítását.

"Nagyon rossz fényt vet ez az egész az indiai művészetre. Ki kell derítenünk, hogyan történhetett ilyen" - idézte a mestert a BBC brit sajtóorgánum.A galéria közölte, hogy a 30 hamis képből csak kettő tartozik saját gyűjteményéhez, 28-at a festő egy unokaöccse vitt a kiállításra, a családi forrás miatt pedig fel sem merült a szervezőkben, hogy a festmények nem valódiak.

Pedig hamisítványok, és még csak nem is a javából. Egészen más stílusban alkották őket, szinte ordít róluk, hogy semmi közük Razához - mondta az idős festő egy barátja, aki szintén jelen volt a megnyitón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását