2024. május 3. - Tímea, Irma

A hetedik te magad légy! - videóval

1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc Himnusz című költeményét. Ennek emlékére ünnepeljük ma a magyar kultúra napját. Éppen ezért a magyar irodalom és a rock összefonódásából választottunk egy remekművet.
2009. január 22. csütörtök 17:25 - paulson
A magyar kultúra napján úgy éreztük, hogy feltétlenül olyan videóval kell ünnepelnünk, mely nemcsak a rockzenében alkotott maradandót, hanem az irodalmárok is elismerően csettinthetnek. Így esett a választásunk arra a magyar zenekarra, melynek egyik legnagyobb újítása akkoriban (a hetvenes évek végén) az volt, hogy frontembere - elsőként - nem nézte hülyének a közönséget. A csapat új színt hozott a rockpalettára, többek közt azzal, hogy felhívta a figyelmet olyan művészekre, mint József Attila, Viszockij, Faludy György, Allen Ginsberg vagy Jim Morrison.

Ha valakinek ennyiből még nem esett volna le, hogy melyik zenekarról van szó, annak egy azonnali látogatást ajánlunk a legközelebbi lemezboltba, legalább egy Hobo Blues Band lemez beszerzéséért. Értékközvetítésüket, elgondolkodtató szövegeiket a magyar irodalom egy-két jeles alakjának felkarolása nélkül is nagyra tartanánk.

Egyszóval a Hobo Blues Band is jó, József Attila is, együtt pedig…erre már szavakat sem találunk. Szóljon a megzenésített vers! S éljen a magyar kultúra, mai ünnepeltünk!



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását