2024. május 19. - Ivó, Milán

Órákig net nélkül volt az ország?

Órákon át országszerte akadozott, leállt az internetszogáltatás, miután vasárnap késő délelőtt egy kábelt átvágtak Baranya megyében - tudták meg internetes hírportálok a Magyar Telekom illetékeseitől.
2009. január 25. vasárnap 20:00 - Hírextra
A fél magyarországi internet leállt vasárnap kora délután. A példátlan rendszerzavart egy T-Com kábel szakadása, majd azt követően egy hálózati eszköz túlterhelődése és meghibásodása okozta. Délután 4-re a szolgáltatások többsége már működött - írta az Index.

A Népszabadság Online szerint az átvágott gerincvezeték miatt az ország internetforgalmának nagy része a fővárosi központon keresztül ment, egészen addig, míg a rendszer bírta kapacitással. Azonban hamar torlódás alakult ki - ekkor az adatok egy része tárolódik és késleltetve megy tovább. Ha a torlódást okozó nagy forgalom nem szűnik meg - ahogy most történt - akkor rendszerint adatvesztés is bekövetkezik, például olyan, hogy egy e-mail soha nem ér célba, vagy egy internetes kérésre nem jön válasz, ilyenkor érzékeli a felhasználó, hogy nem megy az internet.

A helyzetet tovább nehezítette, hogy az említett, csúcsra járatott budapesti központ berendezéseinek egyikében hardverhiba is keletkezett, azaz meghibásodott egy, a forgalmat vezérlő készülék vagy számítógép.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását