2024. május 11. - Ferenc

Mi lesz a Danubius és a sláger sorsa?

Ismét napirendjére vette a két országos kereskedelmi rádió - a Danubius és a Sláger - frekvenciájának megpályáztatását a médiahatóság - értesült a testület szerdai ülésének több résztvevőjétől az MTI.
2009. január 28. szerda 15:46 - Hírextra
Közlésük szerint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) irodájának a jövő hétre kell benyújtania a témához kapcsolódó előterjesztést, így ekkor foglalkozhatnak érdemben a kérdéssel.

Január 8-i határozatával elhalasztotta a két országos kereskedelmi rádió idén novemberben lejáró koncessziójának megpályáztatását az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Az MTI akkori információja szerint - kétharmados többséggel felkarolva a Fidesz által delegált Szalai Annamária javaslatát - úgy döntöttek: addig nem lépnek az ügyben, amíg az Alkotmánybíróság nem hozza nyilvánosságra a decemberi médiatörvény-módosítás államfő által kért normakontrolljának eredményét.

Majtényi László, az ORTT elnöke szerint "súlyos következményei" lehetnek a döntésnek, egyfelől azért, mert így elképzelhető, hogy a hatályban lévő műsorszolgáltatási szerződés lejártáig nem születik döntés e frekvenciák sorsáról, másrészt azért, mert így elmaradnak a koncessziós díjból származó bevételek.

Alig egy héttel később az egyik testületi tag kezdeményezte, hogy tűzzék ismét napirendre a kérdést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását