2024. május 14. - Bonifác

Rekord számú néző a Filmszemlén

Nézőcsúcs született a 40. Magyar Filmszemlén: nyolc nap alatt összesen 56.906 néző ült be a fesztivál vetítéseire a fő és mellékhelyszínek összesített adatai szerint - tájékoztatta az MTI-t szerdán Kozma Ilona.
2009. február 4. szerda 14:30 - Hírextra
A filmszemle programigazgatója elmondta, a két fő helyszínen, a Palace MOM Park mozi kilenc termében és a Budapest Kongresszusi Központ nagy befogadóképességű termében 53.334-en voltak kíváncsiak a vetítésekre, az újságírókat és a külföldi vendégeket is beleszámítva. Az összesített eredmény az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Bem moziban vetített szemlefilmek nézőszámával együtt jön ki - tette hozzá.

Az, hogy az idei lesz minden idők legnézettebb hazai filmszemléje, már hétfőn estére biztossá vált, addigra ugyanis a Palace MOM Parkba és a kongresszusi központba eladott jegyek száma túllépte az 51 ezret, jóval felülmúlva a korábbi 47 ezres szemle-rekordot.

Kozma Ilona megjegyezte, az idei szemle legnézettebb alkotásai a Nem vagyok a barátod, az 1, az Adás, a Papírrepülők, a Tréfa, A hetedik kör és a Kaméleon című játékfilmek voltak, melyek közül mindegyik túljutott a kétezres nézőszámon.

A dokumentumfilmek közül A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció, valamint a Kapocs és A gyakornok - 20 évesen a BBC-nél és a CNN-nél című alkotás vonzott több mint 400 nézőt - árulta el a programigazgató.

Kozma Ilona közölte, a két fő helyszínen nyolc nap alatt a sajtóvetítésekkel együtt 331 előadást tartottak.A szemle programigazgatója korábban elmondta, hogy idén is tartottak pótvetítéseket, de kevesebbet, mint a korábbi években, mivel eleve több előadást terveztek nagyobb termekbe, a kisebb termekben a szakmai beszélgetések kaptak helyet. A versenyen induló játékfilmeket és a kisjátékfilmeket általában négy, a dokumentumfilmeket kettő, míg a versenyen kívüli filmeket egy alkalommal vetítették, ha ez kevésnek bizonyult, akkor tűztek ki újabb előadásokat.

A kedden véget ért 40. Magyar Filmszemle versenyprogramjában mintegy száz alkotást vetítettek, de az információs programban is ugyanennyi film szerepelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását