2024. június 2. - Kármen, Anita

Sarcolni kell a kampánypénzeket

A KDNP szerint nemcsak az európai parlamenti, hanem valamennyi választás kampányköltségét szabályozni kellene - mondta Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese csütörtökön az MTI érdeklődésére a témában tartott ötpárti egyeztetés után.
2009. február 12. csütörtök 16:55 - Hírextra
A kampányfinanszírozás területén a Fidesz által javasolt témakörökben az öt párt által benyújtott törvényjavaslatra lenne szükség - közölte az ellenzéki politikus.

A Fidesz azt javasolja, hogy vezessék be a kampányszámlát, és pártonként 100 millió forintban határozzák meg az európai parlamenti választási kampányban elkölthető pénzt.

A legnagyobb ellenzéki párt gátat szabna a közpénzből folytatott kormányzati kampánynak, valamint a jelenlegi 72 nap helyett 30 napra korlátoznák a kampányidőszakot, és ebben az időben a kereskedelmi médiumokban nem lehetne politikai hirdetést közzétenni.

Rubovszky György szerint nemcsak az európai parlamenti választások, hanem valamennyi választás kampányköltségeit korlátozni kellene.

Hozzátette: abban állapodtak meg, hogy kidolgoznak egy normaszöveget, amelyről ismét tárgyalni fognak.

A KDNP-s képviselő szerint a Fidesz által javasolt témakörökben lehet megállapodás, de újabb kérdésekben, például abban, mekkora legyen a pártok költségvetési támogatása, nem valószínű.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását