2024. június 2. - Kármen, Anita

Remeklő magyarok

Megkezdődött a budapesti Körcsarnokban a cselgáncs Világkupa-sorozatba tartozó 44. Hungária Kupa, amelynek szombati nyitónapján hat magyar "élte túl" az első kört. A viadal első napján a három alsó súlycsoport képviselőit szólították tatamira, a hazai szí
2009. február 14. szombat 15:53 - Hírextra
A legkisebbeknél az U23-as Európa-bajnok Burján László és Mayer Tibor is győzelemmel mutatkozott be. Hammer Erik és Tuskán Zsolt azonban kikapott, és mivel az idén életbe lépett szabályok értelmében a bronzéremig tartó vigaszágon csak a legjobb nyolc között búcsúzó dzsúdósok küzdhetnek tovább, mindketten befejezték szereplésüket.

A 66 kg-osok között hiányzott a legnagyobb sztár, a HK-t már háromszor megnyerő, kétszeres vb-bronzérmes Ungvári Miklós, akinek a programjába nem fért bele a budapesti fellépés. Távollétében egyik öccse, Ungvári Zoltán sikerrel kezdett, Zámbori Bence és Gorjanácz Zsolt viszont alulmaradt, az erőnyerő Kovács Marci pedig később következik.

A 73 kg-ban a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos nem vállalta a megméretést, a paksi klasszis súlycsoporttársai közül Ungvári Attila és Stadler András győzött, Urbancsok Tamás és Skapinyecz Dávid azonban vesztett első meccsén.

Az idén a férfiak számára kiírt erőpróbán - amelyről az európai szövetség honlapja (www.eujudo.com) mozgóképes élő közvetítést ad az interneten - 44 ország 289 dzsúdósa lép tatamira, a hivatalos nyitóünnepség 14:30 órakor lesz, az éremcsaták pedig 15 órakor kezdődnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását