2024. május 21. - Konstantin

Világsztárok a Volt fesztiválon

Az idő gyorsan szalad; jön egy jelentéktelen tavaszi időszak, majd a nyár. Körülbelül 20 hét, és kezdődik a fesztiválok időszaka is. A Volt szervezői - mindenkit megelőzve - előhúzták a kalapból a varázsnyulakat. Csak hogy ezek a nyulak totálisan szürkék.
2009. február 16. hétfő 11:09 - B.R.

A Petyhüdt Keksz

”Hatalmas szenzáció, a Limp Bizkit újra összeáll”. Ha ez a hír nem kavarta fel kellőképpen az olvasót, akkor azt is el áruljuk: nemhogy összeáll, hanem meg is látogatja a magyar – és környékbeli - érdeklődőket a soproni Volt fesztivál alkalmával. Koncertet amolyan bemelegítésképpen adnak, mivel új anyag még tervben sincs. A hip-hop és rock hibrid zene atyjaként aposztrofált zenekar – mellesleg ez a titulus a Rage Againts The Machine-t illetné – 2004-ben szüntette be működését, miután Wes Borland gitáros otthagyta a bandát. A srácok kijelentették, hogy „jobban utálják a mai kemény zene helyzetét, mint egymást”, ez okból kifolyólag állnak újra össze. Jó duma, és persze stílszerű egy olyan zenekar kapcsán, mint a Limp Bizkit. Mellékesen, lenne a cikk írójának néhány ötlete az összeállás apropójára, de a lényeg, hogy előkaparhatjuk a piros fullcap-eket, és újra lehet buggyos gatyákban keménykedni.

Az Antikrisztus

A Rock színtér páváskodó szürkéje, a szebb napokat látott Marilyn Manson is tiszteletét teszi kis országunk legnyugatibb csücskébe, sok-sok 14-17 év közötti „szobalázadó” nagy örömére. Az egyre halványodó sugárzású rock’n’roll szörny sem villog sokat mostanság; a 2006-os Eat me,Drink me után, most idén májusban jelenik meg a The High End of Low címmel ellátott mix album. A koncert „best of” típusú lesz feltételezésünk szerint. Ténylegesen világsztár, Marilyn Manson kultusz arc, ugye a siker 100 százalékosan garantált, mert ez a modern rock ikon mai napig hatalmas embertömegeket képes megmozgatni. Azonban elnézést, ezt akkor sem tudjuk komolyan venni.

A Habsburg

A lecsengőben lévő, a 2000-es évek elején fejét felütő indie-garázs-gitárzene egyik maradvány zenekara – a Killers, és a Kaiser Chiefs mellett – a skót Franz Ferdinand is zenés estet ad a táncolni vágyó, intellektuális attitűdben vergődő, kardigános lányok és fiúk seregének (nagy ívben kerülve Szarajevó-t). A támadhatatlanul kreatív zenészek a közelmúltban dobták ki harmadik Tonight: Franz Ferdinand című korongjukat, ami szerkesztőségünkben elterjedt vélemény szerint meg sem közelíti az első album megfoghatatlan frissességét, és jól táncolható dallamait. Ennek ellenére a FF egy „cool” zenekarnak számít a maga nemében, de a minőségromlás jelei szemmel láthatóak, vagyis inkább füllel hallhatóak.

A srácok kiadója, a Domino Records egy Web Sheriff elnevezésű anti-kalóz céget bízott meg az album torrenteken és fájlcserélőkön való illegális letöltése ellen, kevés sikerrel. A zenekar kalózkodáshoz való viszonyulása igen rapszodikus; egy esetben például arra biztatták rajongóikat, hogy szedjék le valahonnan a Bowie feldolgozásukat, mivel az album, amelyre az felkerült harmatgyengére sikerült (ezt nevezi a cikk íróka INDIE-nek) Ezt egyesek fel is emlegették a FF-nek, de van magyarázat; ezt az üzenetet a honlapjukat karbantartó informatikus biggyesztette ki, és ők mihelyst tudomást szereztek erről a dologról, azonnal le is töröltették a felbujtó szöveget. „Persze, mesemondó.”

Sok mindenkivel ellentétben mi nem vagyunk felvillanyozva. Epekedve várjuk a további programok listáját.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását