2024. június 1. - Tünde

Budapesten lép fel a Dream Theater

A Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet július 1-jén az amerikai Dream Theater együttes; a magát a progresszív metál irányzathoz soroló zenekar többször járt már Budapesten.
2009. március 2. hétfő 15:03 - HírExtra
A budapesti koncert egy európai turné része, amelyen bemutatják a nyár elején megjelenő, egyelőre cím nélküli, tizedik albumukat - közölte a koncertet szervező Showtime Budapest hétfőn az MTI-vel.

Az együttes szólógitárosa az a John Petrucci, aki Steve Vai-jel és Joe Satrianival együtt többször fellépett a világ legjobb gitárosait felvonultató G3 turnén. A Dream Theater jelenlegi felállásában Petrucci mellett James LaBrie énekes, John Myung basszusgitáros, Mike Portnoy dobos, valamint Jordan Rudess billentyűs érkezik Budapestre.

A lassan negyedszázados múltra visszatekintő Dream Theater stílusa a progresszív rock és a metál ötvözete. Újszerű hangzásának és virtuozitásának köszönhetően több mint 8 millió lemezt adott el világszerte.

Legutóbb tavaly jelent meg albumuk, egy 22 számos válogatáslemez Greatest Hit címmel. Utolsó sorlemezüket, a Systematic Chaost 2007-ben jelentették meg. Bár ez utóbbi nem nyerte el egyértelműen a kritikusok és a közönség tetszését, az együttes a Billboard 200-as albumlistáján mégis az eddigi legmagasabb (19.) helyezését érte el vele.

A nyár elején megjelenő, legújabb anyagot a zenekartól megszokott formabontás jellemzi - ígéri az MTI-hez eljuttatott beharangozó.A Dream Theater 1998-ban lépett fel először Budapesten, legutóbb pedig 2007 nyarán a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán adott koncertet.

A szervezők tájékoztatása szerint az amerikai zenekar július 1-jei koncertjére hétfőtől már árusítják a jegyeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását