2024. május 19. - Ivó, Milán

Nyomulnak az ukránok Magyarországon?

Budapesten egyre több, elsősorban felsőkategóriás étterem kerül ukrán üzletemberek tulajdonába, akik Magyarországra mentik a pénzüket; a Világgazdaság úgy tudja, a fővárosban eddig nyolc-tíz luxuséttermet vettek meg ukránok.
2009. március 6. péntek 08:17 - HírExtra
Mint az üzleti napilap írja, tőkeerős tulajdonosok nélkül a jelenlegi válságot szinte lehetetlen átvészelni. Ezért az üzletek több ponton próbálják megfogni a kiadásokat, illetve élénkíteni a forgalmat, például az ételárak valamelyes mérséklésével és az üdülési csekkek elfogadásával. A lap megjegyzi: több neves étterem is bezárt, vagy más, rokon funkciót kapott az elmúlt időszakban a fővárosban, de vidéken is jellemző a negatív folyamat.

A Világgazdaság rámutat arra is, hogy a drámai forgalomcsökkenés leginkább a bérleti szerződéssel működő vendéglátókat érinti.

Mint a lap írja, szakemberek szerint ha márciusban, áprilisban nem lendül fel a forgalom, további lépésekre kényszerülhetnek az éttermek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását