2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem lesz verseny

Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter szerint nincs realitása annak, hogy szeptember 20-án a Balatonringen gyorsaságimotoros világbajnoki futamot rendezzenek, ugyanakkor még nincs veszve a magyarországi verseny.
2009. március 11. szerda 11:00 - HírExtra
A tárcavezető ezt szerdán az MTV Nap-kelte című műsorában mondta, csatlakozva ezzel Suchman Tamáshoz, a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a sávolyi beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztoshoz, aki kedden úgy fogalmazott: nincs realitása, annak hogy a sávolyi pálya a tervezett szeptemberi határidőre elkészüljön, mivel a spanyol beruházó nem nyújtotta be eddig kérelmét a Magyar Fejlesztési Bankhoz a felerészt hitelből megvalósítani tervezett létesítmény megépítéséhez.

"Napra pontosan egy hónappal ezelőtt annak félelmemnek adtam hangot, hogy kicsi az esélye a sávolyi pálya elkészültének - mondta a miniszter. - Sajnos engem igazoltak az elmúlt egy hónap történései, azaz hogy éppenséggel nem sok minden történt. Nagyon szurkoltam a magyarországi MotoGP futamért, és még most is számolunk alternatívákkal. Nem tettünk le a futam megrendezéséről, esetleg szóba jöhet Mogyoród is."

Gyenesei István közölte, mostanáig nem kezdték el a beruházást Sávolyban.
"Tájékozódtam: a világon a leggyorsabban felépült ilyen pálya hét hónap alatt készült el. Egyértelműen kifutottak tehát az építtetők az időből. Még akkor is, ha nem számolnánk vele, hogy a verseny előtt próbafutamot is kell rendezni. Pénteken reggel magam is személyesen tájékozódom a helyszínen, hogy saját szememmel lássam, hogy néz ki most a sávolyi terület."

Suchman Tamás kedden leszögezte, a magyar fél a feltételeket biztosította, kiemelten kezelte a beruházást és teljesítette a vállalásait. Az ügynek prioritást adva, rendkívüli szigorral folytatták le a hatósági egyeztetéseket, így a pálya pár héten belül megkaphatja az építési engedélyt. Ehhez a befektető jelentős beruházása révén megépült Sávoly község csatornahálózata, és hamarosan megkötik a szerződést a tisztítómű megvalósítására is. A kormánybiztos beszámolója szerint a spanyol Sedesa vezette konzorcium a költségeket fele részt önerőből, fele részt a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből kívánta állni, azonban az ehhez szükséges hitelkérelme a mai napig nem érkezett be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását