2024. május 19. - Ivó, Milán

Az All Star-gálán villanthat az átszervezett válogatott

A jövő szombati, Nyíregyházán sorra kerülő All Star-gálán mutatkozik be az újjászervezett férfi kosárlabda-válogatott, amely jelentős fiatalításon esett át.
2009. március 18. szerda 13:40 - HírExtra
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Mészáros Lajos szövetségi kapitány elsősorban a generációváltás szükségességéről beszélt, kiemelve, hogy a nemzeti együttes - melyből idén hiányozni fog a szereplést lemondó Simon Balázs - csak akkor harcolhatja ki az A osztályban maradást az augusztusi pótselejtezőn, ha a fiatalok sikeresen beépülnek a rutinosabbak közé. A nyírségi fesztiválon a piros-fehér-zöldek az NB I All Star ligaválogatottjával csapnak majd össze.

"A húszas keretben kilenc újoncot avatunk, köztük érdekes módon a 31 éves Bódi Ferencet is. Változott a stábom is, mivel Horváth Imre és Monok Tibor helyett idén Dzunics Braniszlav és Sabáli Balázs segíti majd a munkámat" - nyilatkozta Mészáros Lajos az MTI-nek.

Berényi János, a szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a jövő hétvége igazi kosárünnep lesz, mivel az All Star-gálával párhuzamosan Sopronban kerül sor a netrisk.hu női Magyar Kupa négyes döntőre.

"Mivel április elején a Sopron részt vesz az Euroliga salamancai négyes döntőjén, eseménydús heteknek nézünk elébe. Egyébként szervezők meghívására én is elutazom Spanyolországba, hogy egyeztessek az ottani szövetséggel a világbajnok, olimpiai ezüstérmes férfi válogatott Magyarországra látogatásáról. Tavaly mi segítettünk be az ő felkészülésükbe, idén remélhetőleg viszonozzák a szívességet, így igazi fesztivállal ünnepelhetjük meg augusztus végén a szövetséget 25 éven át vezető Hepp Ferenc születésének 100. évfordulóját" - közölte az MKOSZ első embere.

Kucsera József, az All Star-gála főszervezője kifejtette, hogy a Bujtosi Szabadidő Csarnok háromezer nézője két meccset is láthat jövő szombaton, mivel a 17:30 órakor kezdődő Magyarország-Ligaválogatott összecsapás előtt az MKOSZ közéleti együttese találkozik az NB I-be feljutást 25 éve kiharcoló helyi alakulattal. A házigazdák ezen az eseményen szerették volna méltóképpen elköszönni a tavaly nyáron visszavonult Dávid Kornéltól, ám a jelenleg az NBA-ligaelső Cleveland Cavaliers megfigyelőjeként tevékenykedő sztár éppen a tengerentúlon tartózkodik a fesztivál idején, így később búcsúztatják majd el őt.

A budapesti sajtótájékoztatón jelen lévő Török Zoltán, az MKB-Euroleasing Sopron ügyvezető igazgatója csapatának mozgalmas napjait ecsetelte:

"Ma Szegeden lépünk pályára, vasárnap az NB I slágermeccsén a Pécset fogadjuk, jövő hétvégén kupadöntő, a majd pár nappal később indulunk is Salamancába. Az MK-finálé színvonaláról csak annyit, hogy a Péccsel, a Szegeddel és a Győrrel együtt az a négy csapat lesz jelen, amelyik ebben a szezonban vállalta a nemzetközi megméretést. Nagy kihívások várnak ránk, de élvezzük ezeket a napokat."

A nyíregyházi All Star-gála csapatai:

Magyarország:
Kálmán László (Falco KC-Szombathely), Fodor Márton (Polaroid Lami-Véd-Körmend), Horváth Ákos (Univer-Kecskemét), Váradi Kornél (Szolnoki Olaj), Hanga Ádám (Albacomp), Kiss Zsolt (Atomerőmű SE), Kámán Tamás (Zalakerámia-ZTE KK), Bódi Ferenc (Planet Leasing Dombóvár KC), Sitku Ernő (Marso Vagép NYKK), Horváth Zoltán (Falco KC-Szombathely), Tóth Norbert (Pécsi VSK - PANNONPOWER), Körtélyesi Gergely (Soproni sÖrdögök), szövetségi kapitány: Mészáros Lajos

All Star ligaválogatott:
Thomas Kelley (Pécsi VSK - PANNONPOWER), David Brooks (Soproni sÖrdögök), Nickolas Williams (Atomerőmű SE), Andrija Cilic (Falco KC-Szombathely), Gregory Danielson (Univer-Kecskemét), Anthony Dill (Planet Leasing Dombóvár KC), Larry Welton (Kaposvári KK), Ivan Perincic (Falco KC-Szombathely), Scott Morrisons (Albacomp), Orosz László (Kaposvári KK), George Banks (Polaroid Lami-Véd-Körmend), Brane Savic (Marso Vagép NYKK), vezetőedző: Nagy Ákos (Albacomp)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását