2024. május 8. - Mihály

Clinton: az USA is felelős

Az amerikai külügyminiszter elismerte egy szerdai nyilatkozatában, hogy az Egyesült Államok is felelős a már több ezer halálos áldozatot követelő mexikói drogháborúért.
2009. március 25. szerda 22:34 - HírExtra
Hillary Clinton szerint ennek oka az amerikaiak kielégíthetetlen étvágya a kábítószerekre, és képtelensége a fegyvercsempészet felszámolására. Az Obama-kormányzat elismeri a felelősségét - mondta tudósítóknak útban Mexikóvárosba, ahol ennek a súlyos problémának a megoldásáról fog tárgyalni a helyi vezetőkkel. Washington kedden jelentette be, hogy intézkedéseket tesz az egyre veszélyesebb déli határszakasz védelmének megerősítésére, mivel már oda is átcsapott az erőszak.

Megkétszerezik a határőrizeti szervek állományát, megnövelik a bevándorlási és vámtisztek számát, és több kábítószer- és fegyvercsempészet-ellenes ügynököt telepítenek a térségbe. Mexikóból a becslések szerint évente 40 milliárd dollár értékű drogot csempésznek be az Egyesült Államokba.

Hillary Clinton egy sor más kérdést is megvitat Felipe Calderón mexikói elnökkel, köztük gazdasági jellegűeket és az illegális bevándorlás témáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását