2024. május 3. - Tímea, Irma

Mi éri meg jobban: a szépség vagy az ész?

A nők továbbra is ellentmondásos és bonyolult önképpel rendelkeznek, derül ki egy Egyesült Államokban készített friss felmérésből. A kutatás során több mint kétezer, harmincöt évesnél fiatalabb nővel készítettek interjút.
2009. március 27. péntek 13:49 - HírExtra
Negyedük szívesebben nyerné meg a Topmodell leszek! című valóságshow fődíját, mint a Nobel Békedíjat. Sőt, több mint negyedük beleegyezne, hogy a legjobb barátjuk egy életre kövér legyen, ha ez azt jelenti, hogy ők maguk soványak maradhatnak. Nesze neked híres női összetartás. Ezzel ugyan ellentétes, hogy 88%-uk boldogan megszabadulna a mobiljától, ékszereitől, ha ezzel megtarthat egy barátságot. Ha a barát már úgyis kövér, minek tetézni a gondjait…

Anyagias amazonok, ronda pasik

Az erősebb nem is megkapta a magáét; a kinézet kontra gazdagság közül egyértelműen az utóbbi nyert: a 18 és 24 év közötti válaszadók fele mondta, hogy különösebb aggályok nélkül hozzámenne egy ronda pasihoz, ha multimilliomos. Szóval fiúk, a konditeremre költendő pénzből inkább indítsatok valami menő vállalkozást.

"Az eredményekből tisztán látható, hogy a mai nők bonyolultan kombinálják az altruizmust az anyagiassággal, az irigységet a bizonytalansággal, a hűséget az önzőséggel. Ez a felmérés kiemeli a nőkben rejlő kettősséget", mondja Jenn Berman, pszichoterapeuta.

Bár a kutatás néhol vicces eredményeket hozott, önmagában nem sok újdonsággal szolgál. Jobban érvényesül aki kellemesen néz ki, ez bizony, tetszik vagy sem, már egy ideje tény, és a válaszokból adódóan úgy tűnik, ezt a nők is nagyon jól tudják.

Agymosó Barbie babák


Nemcsak a nők, már az ötéves kislányok is tökéletesen tisztában vannak vele, persze nem ennyire letisztultan, hogy a szépség kiváló fegyver. Onnantól, hogy az első Barbie-babát a kezükbe veszik, megkezdődik a szisztematikus agymosás, amelyek maradandóan károsíthatják a lányok önértékelését. Egy olyan figura a példa, akit ha arányaiban felnagyítanánk, egy 190 centi magas, 35-ös lábú, 90-40-75-ös paraméterekkel rendelkező nő lenne.

Egyes szakmáknál azonban nem csak jól jön, hanem egyenesen követelmény a szép megjelenés. Egy légi utaskísérő, pultoslány, nem árt ha rendelkezik bizonyos kisugárzással, de egy csinos doktornőnek is könnyebben elmondjuk a panaszokat, (és ugyanígy a lányok is biztos szívesebben járnának valamelyik dokihoz a Vészhelyzetből).

Aki szép, többet keres

Lehet, hogy egy munkahelyre a szépeknek könnyebb bejutni, az előléptetés már nem ennyire kézenfekvő. A csinos nőknek sokszor meg kell küzdeniük az ezeréves előítéletekkel, azaz, hogy a szép külső mellé nem társul briliáns észjárás. Ha pedig meg is kapják az áhított/megérdemelt magasabb pozíciót…hát, valljuk be őszintén, hogy időnként megkérdőjeleztük egy-egy magas beosztású bombanő láttán a sikeréhez vezető út tisztaságát.
Forrás: reuters
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását