2024. május 3. - Tímea, Irma

Dobozból ruha

A fogyasztói társadalom része minden porcikánk: ezt sugallja Claudia Dias portugál táncművész-koreográfus, aki meztelenül, a konzumista világ szimbólumaiba öltözve jelenik meg a milánói Out Off színház színpadán.
2009. március 29. vasárnap 16:13 - HírExtra
A törékeny testalkatú, delejes tekintetű, 37 esztendős művésznő a Tárlatvezetés (Visita Guiada) című produkciójára teleaggatta testét papír zsebkendőkkel, rágógumikkal, tamponokkal, cigarettás, gyufás és fogkrémes dobozokkal. Célja, hogy a néző elgondolkozzon a saját testén e tárgyakon keresztül, amelyek "annak szinte meghosszabbításai, tehát átalakítják" - mondta.

Dias egy másik egyszemélyes darabjával is zavarba ejti a milánói közönséget: a Dolgokból dolgok születnek (Das coisas nascen coisas) című előadásban 154 kartondobozzal viaskodik, ezekből falakat épít, majd le is rombolja azokat, hogy új képzeletbeli tereket és emberi találkozóhelyeket alakítson ki - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását