2024. május 2. - Zsigmond

Kemény harc az MDF és az SZDSZ között

Mike Tyson és Evander Holyfield mérkőzése után bevágnak egy képet, amint két tizenéves lány „verekszik”. Körülbelül így fest az MDF SZDSZ-t fikázó akciója.
2009. április 7. kedd 13:52 - Kőrösi Viktor Dávid
Mindenekelőtt elnézést kérünk a verekedő tizenéves lányoktól, de azt be kell látnunk, hogy a gyengébbik nemnek nem áll jól a verekedés.

Az MDF szerint az SZDSZ nem szavazza meg Bajnai Gordont, ugyanis egyik plakátján szakértői kormány mellett kampányol - írta keddi közleményében Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője. Most már csak az a kérdés, hogy mi az az MDF és mi az az SZDSZ?

SZDSZ

MDF-fika
Az MDF szerint a liberális párt azért nem szavazza meg Bajnai Gordont miniszterelnöknek, mert legújabb plakátján az SZDSZ egy szakértői kormány mellett kampányol, amellyel azt üzeni, hogy nem támogatja Bajnai Gordon miniszterelnökségét.

A szóvivő szerint "nehezen lehet pártoktól független, szakértői miniszterelnöknek tekinteni egy olyan személyt, aki az MSZP kongresszusán a pártkórussal együtt énekli a magyar baloldal himnuszát, az Internacionálét".

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint felmerül a kérdés: van-e egyetlen egy szabad demokrata szavazó, aki érti az SZDSZ plakátját?

Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc kormányának a tagja volt, aktív részt vállalt az MSZP-SZDSZ koalíció politikájának végrehajtásában, és mindig is baloldali nézeteket vallott - emlékeztetett a szóvivő.

Forrás: MTI
Azt sajnos mindmáig nem sikerült kideríteni, hogy a pártok szerint mi is az a szakértői kormány. Ugyanis a „szakértői kormány” ugyan ennek a kornak saját lódítása és hasonlóképpen a „technokrata politikus”  pedig a kommunista rendszerből itt maradt egyik legnagyobb hazugság, mivel nincs olyan, hogy politikus helyett szakértő. Olyan van, hogy egy politikus ért a dolgához, vagy egy adott terület szakértője – szerencsés esetben azonban minden kormány szakértői kormány. Ha 2002 óta nem szakértői kormány volt, akkor az SZDSZ szerepe nem megkerülhetetlen kérdés.

Persze, Fodor Gábor és Horn Gábor, vagy éppen Gusztos Péter elég vastag bevonattal rendelkezik ahhoz, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítvány megszavazása után beleközöljék a kamerákba, hogy ez a kormány szakértői. Hogy miért? Csak. Azt persze, hogy mitől lenne szakértői, továbbra sem fogjuk érteni, de a lényeg, hogy legyen kétszázezeregy szabad, demokrata szavazó, aki érti. Vagy érteni véli.

Amúgy azt sem értjük teljesen, hogy az SZDSZ miért kampányol azzal hogy szabad, demokrata szavazókat keres. A "traktorral behajtani tilos" táblák kihelyezése Demszky Gábor által, vagy a rendőrségét kordában tartani nem tudó Gergényi Péter Pro Urbe díjjal való kitüntetése nem feltétlen nyerő sem a szabadok, sem a demokraták számára.

MDF

A másik kedvenc az MDF. Az ő kampányukat nem lehet megnézni, mert nincs. Vagy nem látszik. Pedig lassan lehetne/látszhatna. Ha már a szerelmes Dávid Ibolyából él a Political Capital (PC), akkor futhatná többre is, mint semmitmondó pinokkiós plakátokra, amiből minden leszűrhető, csak az nem, hogy a Magyar Dávidibolya Fórum komolyan vehető párt lehetne.

Na jó, eddig csak vicceltünk, vegyük komolyra: az MDF csuda egy párt. Mátyás király csak egy lánnyal tudta megcsinálni azt a tréfát, hogy vigyen is ajándékot, meg ne is. Dávid Ibolya egy egész párttal képes volt erre. Hiszen: a parlamentben van is MDF, meg nincs is. A frakciót Dávidnak meg Herényinek már sikerült ripityára vernie, a párt de jure még létezik, s mára kiderült, hogy a korszerű konzervativizmus Bokros Lajost jelenti, mondjuk Bod Péter Ákos, vagy éppen az inkább a közvélemény jelentős része által inkább jobboldali liberálisnak sorolt Csaba László helyett.

Döntsék már el

Ez a Bokros amúgy érdekes jelenség. Örül neki mind a liberális, mind a korszerűen konzervatív szavazó, hiszen a programját tekintve Bokros liberális, de Dávid Ibolyát tekintve korszerűenkonzervatív.

Na, tehát. Ha Bokros Lajos az SZDSZ és az MDF közös nevezője, akkor határozottan sürgős lenne két párti egyeztetést tartani, s megtárgyalni, hogy akkor most Bokros korszerűen konzervatív, vagy éppen liberális. Aztán ha megvan, szóljanak nekünk is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását